מרק עגבניות הוא מרק קלאסי ולא מסובך להכנה אך לא תמיד יש לי זמן להכין מרק מעגבניות טריות שדורשות קילוף ולפעמים גם צלייה בתנור.
את המרק הזה הכנתי מהר מאוד ובקלות רבה, הילדים שלי מטורפים עליו ואני מכינה אותו המון מאחר וכדי להכין אותו אין צורך בהכנות מסובכות.
הוא אינו מצריך ירקות מיוחדים או מרכיבים שלא תמיד יש לנו בבית, המרק מכיל מחית עגבניות חלקה שקונים בסופר בצנצנת או בקבוק, שום (שגם אותו ניתן להמיר בקפוא) ובזיליקום (טרי או קפוא).
אני משדרגת אותו עם פתיתי פסטה קטנטנים בצורת כוכבים המותאמת למרק (סטלינה), אך תרגישו חופשי להשתמש בפתיתים או פסטה לפי טעמכם.
מרכיבים
- 2 כפות שמן זית
- בקבוק מחית עגבניות חלקה- 600-700 גרם
- 2-3 שיני שום כתושות
- 2 קוביות בזיליקום קפוא או 4-5 עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית מלח
- ½ 1 כפיות סוכר
- 2 כפות רסק עגבניות
- ½ 2 כוסות מים- בערך 600 מ״ל
- 2 כפיות גבינת פרמז׳ן מגוררת- לא חובה
להגשה:
- גבינת פרמז׳ן/מוצרלה מגוררת וכו...
הוראות הכנה
- יוצקים שמן זית לסיר קטן ומחממים על להבה בינונית.
- מוסיפים את השום ונטגנים מספר שניות.
- יוצקים את מחית העגבניות, בזיליקום ומים וערבבים.
- מוסיפים את המלח והסוכר ובוחשים. (המרק בשלב זה יחסית דליל ויסמיך לאחר הוספת הפסטה)
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-15 דקות.
- מוסיפים חופן קטן של פסטה/ פתיתים ובוחשים.
- מבשלים למספר דקות ומידי פעם מערבבים כדי להפריד את הפסטה שלא תדבק, את הפסטה/פתיתים מבשלים פחות ממה שרשום על האריזה מאחר והמרק חם והבישול ימשך גם לאחר שמסירים מהאש.
- כאשר הפסטה מוכנה (מעט קשה- אל דנטה) מסירים מהאש ומתקנים תיבול.
- מומלץ מאוד להגיש עם גבינת פרמז׳ן, (הבת שלי אוהבת עם גבינה צהובה מגוררת...)
כתיבת תגובה