את הסלט הזה אני מכינה תמיד כשאני מדליקה את המנגל, אני חושבת שלא קרה מעולם פעם אחת שבה עשינו ״על האש״ ולא הכנתי את הסלט המושלם הזה!
מכינים אותו מירקות קלוים, בדרך כלל מעגבניות, בצל, פלפל חריף והרבה אוהבים להוסיף חציל או גמבה…
לעיתים יש כאלו שטוחנים את הירקות אבל אני אוהבת אותו חתוך גס, זה נתון לשיקולכם לפי מה שאתם מעדיפים כמובן…
סלט המשוויה מתובל בפשטות כדי לתת במה לירקות הקלויים שמקבלים טעם נפלא מהקלייה על אש גלוייה, ולכן נוצר סלט מושלם מלא בטעמים נהדרים!
כמובן שמי שאין לו מנגל יכול בקלות רבה לקלות על כיריים גז או בתנור.
מרכיבים
- 4-5 עגבניות
- 3 בצלים בינוני קטן
- 1 פלפל חריף
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום כתושה
- ¼ כפית מלח - אפשר גס
- מיץ מחצי לימון
- 2-4 כפות שמן זית -לפי הטעם
אופציות לירקות נוספים:
- פלפל מתוק צהוב/כתום/אדום
- פלפל שושקה
- חציל
הוראות הכנה
- קולים את הירקות על המנגל עד שהם מתרככים.
- מניחים להם להתקרר מעט ומקלפים.
- חותכים לחתיכות די גדולות את העגבניות והבצל.
- את הפלפל החריף ניתן לחתוך קטן יותר לפי מה שאתם אוהבים.
- מניחים הכל בקערה גדולה ומוסיפים את התיבול: שום כתוש, שמן זית, מלח פלפל שחור ולימון.
- מערבבים הכל יחד, שומרים בקופסא סגורה במקרר.
כתיבת תגובה