חלה מתוקה לשבת היא החלה הטובה ביותר בעיניי!
אין כמו ריח של חלה טרייה בבית ביום שישי, לעיתים אנשים נרתעים מהכנת בצק אך לאחר שתכינו את החלה הזו אני בטוחה שלא תפסיקו להכין אותה בכל שישי…
אני מכינה חלה מחצי קילו בלבד אך היא כל כך אוורירית ותופחת כל כך הרבה שהיא נראת ענקית!!!
תוכלו להוסיף או להפחית סוכר לפי טעמכם וכמובן לקלוע אותה בכל צורה שתרצו, אני אפיתי בתבנית לחם בצורת אינגליש רחבה וקלעתי צמה מ-4 חלקים.
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- ¼ כוס שמן
- 1 כף שמרים
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה- טורפים בקערית קטנה
- 1 כוס מים פושרים
- ⅓ כוס סוכר
ביצה טרופה למריחה מעל לחלה ושומשום לפיזור...
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר, שמרים ומערבבים מעט.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים את השמן, מים וביצה.
- מפעילים את המיקסר לאט לאט ולאחר 2-3 דקות מוסיפים את המלח.
- מניחים למיקסר לעבוד לאט ומוודאים שכל הקמח נאסף והבצק אחיד, הלישה המלאה אמורה להיות כ-10 דקות ויותר כך שהבצק שיתקבל יהיה רך ואפילו דביק מעט.
- מפזרים מעט קמח מלמעלה ומכסים להתפחה של שעה לפחות.
- לאחר כשעה הבצק הכפיל את נפחו.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומניחים את הבצק.
- לשים קצת כדי להוריד לו את הנפח ומחלקים ל-3 חלקים שווים על מנת לעשות צמה (ניתן לשקול אם תרצו חלקים שווים).
- במידה והבצק עדיין דביק מידי ניתן לקמח את הידיים את את המשטח, אם לא חייבים אז לא להוסיף קמח הרבה כדי שהחלה תישאר רכה ואוורירית.
- משלושת החלקים יוצרים גלילים ארוכים ולא דקים מידי.
- יוצרים את הצמה ומניחים על נייר אפייה בתבנית לחם, יתן להשאיר ככה ולאפות בתנית תנור על נייר אפייה אך יש לשים לב לזמן האפייה שיתקצר...
- מברישים את החלה בביצה טרופה (ללא שומשום עדיין)
- מניחים לחלה לתפוח עד להכפלת הגודל, כ-40 דקות עד שעה...
- מחממים תנור לתוכנית אפייה רגילה לחום של 180 מעלות.
- לאחר ההתפחה השנייה מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
- במידה והחלה בתבנית לחם והיא גבוהה (כמו בתמונה) עליכם לאפות בחלק הנמוך יותר של התנור, כלומר במסילה אחת מתחת האמצע. במידה והיא ללא תבנית אלא רק על נייר אפייה תוכלו לאפות באמצע התנור. (כל זאת על מנת שלא תישרף מלמעלה)
- אופים למשך 30-35 דקות עד שהחלה משחימה.
- מניחים לה להתקרר על רשת.
תהילה תגובה מאת:
יצא מושלם, תבורכי