קציצות עוף ברוטב צהוב, הקציצות האהובות ביותר על ילדים.
את הקציצות האלו אני ממליצה להגיש בליווי של אורז לבן או קוסקוס מהיר להכנה וככה יש לכם בקלות ארוחה משביעה ובריאה שהילדים והמבוגרים פשוט לא יפסיקו לבקש.
לרוטב הצהוב והמושלם אני מוסיפה תפוחי אדמה בצל וערמונים מתוקים שזה השילוב הכי אהוב אצלנו, תוכלו בקלות להמיר את הירקות הללו לאחרים או להוסיף ולשלב ירקות נוספים כמו גזר, כרובית, קישוא ועוד.
משום שחזה עוף נוטה להיות יבש אני מוסיפה לתערובת הקציצות שיבולת שועל מהירת הכנה (קוואקר) מה שגורם לקציצות להיות רכות ולא יבשות
מרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 תפוח אדמה גדול- מגורר בפומפייה
- 1 בצל- מגורר בפומפייה
- 1 ביצה
- חופן עשבי תיבול טריים- כוסברה/פטרוזיליה/סלרי- מה שאתם אוהבים
- 1 כף קוואקר- ניתן להמיר בפירורי לחם
- ¼ כפית פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- ¾ כפית מלח
לרוטב:
- 2 כוסות מים
- 2-3 כפות שמן
- 2 בצלים
- 2-3 תפוחי אדמה
- 1-2 אריזות ערמונים מוכנים לאכילה
- ¾ כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
- ¼ כפית פפריקה
- 1 כפית שטוחה אבקת מרק
- ¾ כפית מלח
- חופן עשבי תיבול קצוצים- לא חובה
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
- בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
- מחממים שמן לטיגון הקציצות במחבת רחבה.
- בעזרת הידיים מגלגלים קציצות בצורה ובגודל שאוהבים (מידי פעם משמנים מעט את הידיים כדי שלא ידבק)
- מטגנים את הקציצות עד להזהבה קלה, המטרה היא לא כדי לבשל אותן אלא רק לצרוב, הן יכנסו לבישול ברוטב.
- שמים את הקציצות לאחר הטיגון בצלחת ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים 2-3 כפות שמן בסיר נמוך ורחב (סוטאג׳) על להבה בינונית גבוהה.
- פורסים את הבצלים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים אותם מעט עד שיתרככו.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדי שיתחממו ויפתחו מעט.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר.
- יוצקים מים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מכניסים בעדינות את הקציצות חזרה לתוך הסיר.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה למשך 30 דקות.
- לאחר בישול הקציצות, מוסיפים את הערמונים ואת עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים לעוד כ-10 דקות כאשר המכסה מעט פתוח.
- טועמים ומתקנים תיבול.
מרינה תגובה מאת:
בינתיים הסיר על האש אבל אכלנו כמה קציצות מטוגנות…אמאלה ואבאלה אי אפשר להפסיק. מעדן