באחד מביקוריי בספרד נתקלתי בעוגייה המוכרת הנקראת ״אוזני פיל״,
תמיד הכרתי אותה כעוגייה קטנה ופריכה אך שם הם מכינים את העוגייה הזו בגודל של כ-20 ס״מ והיא פשוט מושלמת!!!
היה לה טעם חמאתי ומתוק שהיה שונה מהעוגיות שאכלתי עד כה שהיו ככל הנראה מבצק עלים שלא עשוי משכבות חמאה,
מאחר ואין שום בעיה למצוא היום בכל סופר בצק עלים חמאה החלטתי לנסות וטוב שכך…
עוגיות אוזני פיל הן עוגיות מ-2 מרכיבים בלבד: בצק עלים מוכן וסוכר!!!
עוגיות פריכות ומתוקות במיוחד עם כוס תה בבוקר או אחר הצהריים,
אם תרצו תוכלו בקלות להמיר לגרסת הפרווה ולבשתמש בבצק עלים רגיל.
ממליצה להתרחק מהקופסא כי זה ממכר מאוד…
מרכיבים
- 1 חבילה בצק עלים חמאה-מופשר לפי הוראות יצרן
- 1 כוס סוכר
הוראות הכנה
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כדי שיהיה קל יותר לעבודה.
- עובדים בכל פעם בחצי אחד של הבצק.
- מפזרים ¼ כוס סוכר על משטח העבודה בערך בגודל הבצק
- מניחים מעליו את הבצק ומפזרים עוד ¼ כוס סוכר.
- מרדדים את הבצק עם מערוך על מנת להטמיע את הסוכר פנימה.
- מגלגלים בצורת רולדה משני הצדדים
- באותה הצורה מכינים את החצי הנוסף של הבצק (1/4 כוס סוכר על כל צד)
- מעבירים לקירור במקפיא ל-10 דקות כדי שיהיה קל לחתוך לפרוסות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- פורסים את הגליל לפרוסות בעובי של כס״מ ומניחים אותם מרווחים בתבנית.
- אופים למשך 17-20 דקות עד הזהבה קלה, יש לשים לב בדקות האחרונות מכיוון שהקרמל משחים מהר.
- מוצים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין.
- שומרים בקופסא אטומה, ניתן להקפיא.
כתיבת תגובה