קציצות מושלמות שכולם אוהבים!
קציצות רכות וטעימות עם עלי מנגולד, זוקיני ופטריות שמשתלבות מצוין עם קוסקוס או אורז לבן ואפילו פסטה לבנה,
לעלי מנגולד יתרונות בריאותיים רבים!
ארוחת צהריים בריאה ומזינה לכל המשפחה.
מרכיבים
לתערובת הקציצות:
- ½ קילו בשר בקר טחון
- 1 בצל קטן - לגרר בפומפייה על החלק הגס
- 1 תפוח אדמה בינוני- לגרר בפומפייה
- 3-4 כפות קוואקר
- פטרוזיליה קצוצה- לא חובה
- ביצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ניתן להוסיף תבלין גריל/ פרגית וכו.
- לרוטב:
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1-2 שיני שום קצוץ/פרוס/כתוש
- 1 חבילה של עלי מנגולד טריים
- 1 זוקיני
- 5-6 פטריות פורטבלו
- ניתן להמיר את הזוקיני בתפוח אדמה, דלעת, שעועית ירוקה ועוד.
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים במגש.
את הקציצות ניתן לטגן קלות במחבת עם מעט שמן או לצרוב כ-10 דקות בתנור חם מאוד או לא לטגן כלל ולהכניס את הכדורים ישירות לרוטב.
הכנת הרוטב:
- מחממים מעט שמן בסיר נמוך ורחב.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ לטיגון קל ואחריו את השום.
- לאחר שהבצל מעט מתרכך מוסיפים את המנגולד, מכסים ל-2-3 דקות עד שהמנגולד מתכווץ ומערבבים.
- מוסיפים את הזוקיני והתבלינים.
- מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה.
- מבשלים 10 דקות.
- לאחר הבישול הקצר מכניסים את הקציצות ואת הפטריות ומבשלים כחצי שעה.
- בסיום הבישול ניתן לפתוח את המכסה ולבשל עוד מספר דקות כדי לצמצם מעט את הנוזלים.
- מומלץ להגיד עם לימון טרי לסחיטה מעל.
כתיבת תגובה