סלט כרובית בדיוק כמו במסעדות!
אחד הסלטים האהובים עליי ביותר אך אני לא מכינה אותו כל כך הרבה מכיוון שבסלט המקורי מטגנים את הכרובית בשמן עמוק.
הפעם הכנתי גרסה בריאה יותר ללא טיגון!
הסלט נשמר נהדר בקופסא אטומה במקרר.
מרכיבים
- 1 כרובית גדולה
- חופן פטרוזיליה
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית חומץ
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט צ׳ילי יבש גרוס
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים (לא יותר מידי קטנים כי הם מתכווצים ומתפרקים)
- מניחים את פרחי הכרובית בקערה גדולה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי הכרובית.
- משרים את הכרובית כ-10 דקות ומחליפים את המים לעוד 10 דקות של השרייה.
- מחחמים תנור לחום של 190 מעלות.
- מסננים את פרחי הכרובית ומניחים בתבנית אפייה.
- מזלפים מעט שמן על מנת שלא תדבק לתחתית ומערבבים.
- אופים בתנור למשך כחצי שעה עד שהכרובית מקבלת צבע שחום (מערבבים באמצע האפייה).
- מניחים לכרובית להתקרר ומעבירים לקערה.
- מערבבים את השמן זיץ, לימון והתבלינים וטועמים כדי לתקן תיבול במידה וצריך.
- יוצקים את הרוטב על פרחי הכרובית ומפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
- מערבבים היטב ונזהרים שלא לשבור מידי את הכרובית.
כתיבת תגובה