תמיד כיף שיש בבית צנצנת מלאה בעוגיות חמאה פריכות ומתוקות עם טעם קינמון עדין ונגיעות של פקאן.
מושלם ליד הקפה… רוצו להכין!
אהבתם? כדאי לכם לנסות גם את העוגיות חמאה ושקדים
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח
- ¾ כוס פקאן טבעי חתוך גס
- ½ כפית קינמון
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- בקערה גדולה מקציפים את החמאה הרכה על מנת לאוורר אותה מעט, ניתן להשתמש במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני.
- מנפים את האבקת סוכר והקינמון לתוך החמאה ומערבבים שוב עד לתערובת אחידה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק, לא יותר מידי כדי שהעוגיות לא יצאו קשות מידי.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים רק עד שנטמעים לבצק.
- מניחים על השיש יריעת ניילון נצמד ומעבירים את הבצק.
- מאחדים את הבצק ומגלגלים לגליל, ניתן לעצב כמלבן. (קוטר של כ- 3-4 ס״מ).
- עוטפים את הגליל בצק ומניחים במקרר לשעתיים לפחות כדי שיתקשה.
הכנת העוגיות:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את הגליל מהמקרר ומניחים על גבי משטח שניתן לחתוך עליו.
- בעזרת סכין חדה פורסים לפרוסות בעובי של כ-7 מ״מ ומניחים בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 13-15 דקות (תלוי בעובי העוגייה) עד שהעוגייה מעט מזהיבה ולא יותר.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין. רצוי על גבי רשת קירור.
- *במידה והבצק יוצא יבש מידי ניתן לעבד אותו מעט בידיים או להוסיף 1-2 כפיות מים קרים.
- *מומלץ להקפיא לאחר שפורסים בשקית הקפאה אטומה, מוציאים ואופים.
- (לאפייה לאחר הקפאה מומלץ להוסיף 1-2 דקות לאפייה)
כתיבת תגובה