גראטן תפוחי אדמה ובטטה הוא פשוט מעדן!
פרוסות דקות ספוגות ברוטב שמנת מתקתק ומעט מליחות מגבינת פרמזן…
המתכון ממש קל להכנה ומתאים מאוד לתוספת בארוחה חלבית או בשבועות או סתם בארוחת ערב…
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- 2 בטטות בינוניות
- 250 מ׳ל שמנת מתוקה- אני משתמשת בשמנת דלת שומן לבישול אך תוכלו להשתמש בכל סוג
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור/לבן
- 3-4 כפות של גבינת פרמזן מגוררת או כל גבינה אחרת לטעמכם
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים לפרוסות דקות מאוד
- מסדרים בתבנית (רצוי חרס או זכוכית).
- מערבבים בקערה קטנה את השמנת מתוקה עם המלח והפלפל (טועמים כדי לוודא שלא חסר מלח)
- יוצקים את השמנת בעזרת כף מעל לכל הפרוסות שסידרנו.
- מפזרים את הפרמזן.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור למשך 45 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ונועצים מזלג לוודא שתפוחי האדמה והבטטות רכים לחלוטין.
- אופים לעוד 15 דקות ללא הכיסוי כדי לקבל השחמה.
- מניחים למאפה להתקרר 15 דקות ומגישים חם.
כתיבת תגובה