קינוח שמנצח תמיד: בראוניז !
טוב אז אצלנו הבראוניז מככבים המון, לפעמים אני מכינה את גרסת הפרווה לטובת רגישי הלקטוז אצלי בבית
אבל כשהילדים דורשים פינוק מיוחד אני עוברת מיד לגרסה המושחתת והשוקולדים יותר!
מתכון פשוט וקל להכנה, תוכלו להוסיף אגוזים, שקדים, בוטנים לפי טעמכם האישי וכמובן תרגישו חופשי להמיר את כמות השוקולד לפי מה שאתם אוהבים, אני מתשמשת בשוקולד חלב, מריר ולבן. כל אחד מהם תורם טעם ומרקם אחר.
מרכיבים
- 100 גרם חמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 ביצים
- קורט מלח
- ¼ כוס+כפית קמח תופח
- ⅔ כוס סוכר לבן
- 1 כף קקאו
- ⅓ כוס שוקולד צ׳יפס לבן
- ⅓ כוס שוקולד חלב חתוך גס
- ⅓ כוס שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ
- ¼ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית מרובעת בגודל של 30 ס״מ על 30 ס״מ ומניחים נייר אפייה. הכי קל לגזור את הנייר לשניים ולשים אחד לאורך ואחד לרוחב.
- בסיר בן מארי (קערה מעל לסיר עם מים חמים) ממיסים 100 גרם שוקולד מריר וחמאה עד לתערובת חלקה.
- מסירים מהלהבה ומערההים מעט כדי שיתקרר.
- מוסיפים סוכר ומלח ובוחשים.
- מוסיפים ביצים בזו אחר זו, לאחר כל הוספה מערבבים עד שהביצה נטמעת בשוקולד.
- מנפים לתוך תערובת השוקולד את הקמח וקקאו.
- בוחשים עד לתערובת ללא גושים.
- מוסיפים את האגוזים וכל סוגי השוקולד ובוחשים.
- יוצקים את התערובת לתבנית. (ניתן להמיר ל-2 תבניות אינגליש קייק).
- אופים למשך 25-30 דקות, הבראוניז צריכים להיות לחים ולא יבשים... (מקסימום תהיה עוגת שוקולד).
- יש לאפשר לבראוניז להתקרר מעט לפני שחותכים.
כתיבת תגובה