אין כמו בורקס טרי שיוצא מהתנור, פריך וחם מלא בגבינה נמסה…
אצלנו בורקס הבית הוא בורקס בולגרית ותרד, שילוב פשוט מושלם.
כמובן שבורקס כזה מכינים מדפי בצק פילו שהם יבשים ולכן משתלבים בצורה מדויקת עם המילוי הרך והנימוח,
קצת השקעה ויש לכם בורקס כמו בשוק של תל אביב יפו, רק תוסיפו ביצה קשה ורסק של עגבניות חריף וחש לכם את זה!
מרכיבים
- 1 חבילה של דפי בצק פילו מופשרים לילה לפני במקרר (נשתמש ב-10)
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 אריזת עלי תרד בייבי- 200 גרם
- חצי בצל
- 1 ביצה טרופה
- 3-4 כפות נוספות של פירורי גבינה צהובה או שומשום לפזר מעל לבורקס
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים כף שמן במחבת על להבה בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ,
- מטגנים למשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך וצבעו הופך מעט שקוף.
- מוסיפים את כל עלי התרד מעל לבצל (זה נראה הרבה אבל הנפח נעלם מהר)
- מערבבים עד שהתרד רך ומבושל, בערך 5-7 דקות. מסירים מהאש ומניחים לו להתקרר.
- בקערה בינונית מניחים את הגבינה הבולגרית והצהובה ומוסיפים מעט מהביצה הטרופה (כ-1/4 ביצה).
- סוחטים את התרד כדי להוציא ממנו את הנוזלים וקוצצים היטב, מוסיפים לקערת הגבינות.
- מועכים בעזרת מזלג ומערבבים עד לתערובת אחידה.
הכנת הבורקס:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים עלה פילו אחד לרוחב על משטח העבודה ומרססים מעט שמן או מברישים מעט בעזרת מברשת.
- מוסיפים עוד עלה פילו נוסף מעל.
- מניחים בשורה כ-3 כפות מהמילוי.
- עוטפים את המילוי ומגלגלים לגליל, מסובבים בעדינות לצורת שבלול (אם זה קצת נפתח זה לא נורא)
- מניחים בעדינות על מגש מרופד בנייר אפייה.
- ממשיכים להכין את שאר הבורקסים (ניתן להכין בגדלים שונים)
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים גבינה מגוררת או שומשום (גבינה הרבה יותר טעים!)
- אופים למשך כ-30 דקות עד שמזהיב.
תמונות הכנה
כתיבת תגובה