פאי שוקולד קר וטעים במיוחד!
ההכנה שלו דורשת מינימום השקעה והתוצאה פשוט מושלמת…
אני נותנת לילדה שלי (בת 11) להכין אותו לבד ורק עוזרת לה בשלב האפייה הקצרה,
תוכלו לשלב טעמים ולגוון עם השוקולד שאתם אוהבים כמו שוקולד לבן, מריר או חלב…
ניתן להכין ולהקפיא ופשוט להוציא כשמפתיעים אתכם חברים או משפחה… אפילו טעים מאוד בחודשי הקיץ כקינוח קפוא (גלידה).
מרכיבים
- תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26-28 או תבנית מלבנית
לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים (אפשר שוקו או וניל ואפילו שניהם- הכי טעים פתי בר)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר
לקצפת השוקולד:
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה- 500 מיליליטר
- 2 חפיסות של שוקולד- אפשר חלב ומריר או רק מריר...
- 4 כפות סוכר
הוראות הכנה
הכנת התחתית:
- מרסקים את הביסקוויטים לפירורים בעזרת מעבד מזון, (אפשר גם לשים בשקית חזקה ולרסק עם מערוך). מערבבים בקערה את החמאה, סוכר והביסקוויטים, מעבירים לתבנית ומהדקים. מניחים את התבנית במקפיא ל- 10 דקות ולאחר מכן אופים 15 דקות בחום בינוני של 180 מעלות. (יש לתת לתחתית להצטנן לגמרי לאחר האפייה כדי שהקצפת לא תימס).
הכנת מוס השוקולד:ֿ
- ממיסים במיקרוגל את 2 חפיסות השוקולד, על מנת שלא לשרוף את השוקולד, מפעילים את המיקרוגל למשך מספר שניות ומוציאים ומערבבים ולאחר מכן מחממים שוב... עד שהשוקולד חלק ללא גושים.
- מניחים את השוקולד המומס בצד כדי שיתקרר.
- יוצקים את השמנת המתוקה לקערת המיקסר.
- מוסיפים את הסוכר לשמנת.
- מפעילים את המיקסר על מהירות מירבית ומקציפים 2-3 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. להזהר שלא להקציף יותר מידי כדי שהקצפת לא תשבר.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השוקולד המומס לקצפת. (יש לוודא שהוא לא חם)
- מקציפים לעוד מספר שניות ולא יותר רק עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
- יוצקים את מוס השוקולד לתוך תחתית הביסקוויטים האפויה ומשטחים את פני הפאי.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
- ניתן לקשט בכל מה שרוצים למשל: פירות טריים, גרידת שוקולד לבן, סוכריות. פניני שוקולד, קליק, אגוזים. קוקוס ועוד...
כתיבת תגובה