עוגיות קשקבל הן עוגיות עדינות מאוד בטעמן למרות הגבינה שהן מכילות, הן נמסות בפה באעם עדין ומעט מלוח…
מתאימות לצד קפה או תה אך אני בעיקר מגישה אותן לצד יין אדום יבש בערב גבינות מפנק…
ניתן להקפיא אותן בכל שלב: מקפיאים את הגליל לפני אפייה וכשרוצים לאפות מניחים לו להתרכך מעט ופורסים.
אפשר להקפיא לאחר שפורסים ואז רק אופים, כמובן שאין שום בעיה להקפיא לאחר אפייה בקופסא אטומה.
חייבת להזהיר אתכם, הן ממכרות מאוד!
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה (בטמ״פ החדר)
- 6 כפות מים
- ½ כפית מלח
- 2 כוסות גבינת קשרבל מגוררת בפומפיה דקה- כ-200 גרם
- ½ 2 כוסות קמח רגיל
הוראות הכנה
- מניחים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים על לקבלת בצק אחיד.
- חוצים את הבצק לשני חלקים.
- כל חלק מגלגלים לגליל ארוך וצר
- מפזרים על משטח העבודה מעט שומשום, קצח או פרג לפי מה שאוהבים.
- מגלגלים את הגליל על המשטח כדי שהשומשום ידבק אליו.
- עוטפים את הגליל בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה כדי שיתמצק מעט ויהיה ניתן לחתוך ממנו עוגיות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- לאחר הקירור מסירים את הניילון מהגליל ובעזרת סכין חדה חותכים פרוסות בעובי של 4-5 מ״מ.
- מניחים את העוגיות על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין (הן רכות עשהן חמות)
עילי תגובה מאת:
דנה יקירתי,כמה עוגיות (בגודל שבצילום בערך)יוצאות מהמתכון? תענוג לקרוא ולהכין את המתכונים שלך!רק….יעזור מאד(לפחות לי…) לדעת כמה יוצא מכל מהמתכונים הנפלאים האלה…☺ בתודה מראש,עילי.
דנה רביב תגובה מאת:
היי עילי
תודה רבה על תגובתך
כמות העוגיות תלויה בעובי שטת חותכת, לי יוצא בסביבות 40-50 יחידות
יום נעים
אורי תגובה מאת:
עוגיות מלוחות ממש מעולות וקלות מאד להכנה.
כל הכבוד