אחד המאכלים הכי שכיחים במטבח העיראקי הוא חצילים! בכל יום שישי באופן קבוע אימי מטגנת פרוסות חצילים, חמים וטעימים באופן יוצא מן הכלל! אוכלים אותם במהלך השבת בכל מיני דרכים כמו להניח אותם על פרוסת חלה טרייה עם עגבנייה או עם סביח אדיר ומושלם! לאחרונה מצאתי דרך קלה ומהירה להפוך את פרוסות החציל לטעימות לא פחות אך בלי שלב הטיגון שדורש זמן . מה גם שחוסך לנו לא מעט קלוריות… ממליצה לשמור את החצילים בקופסא במקרר, נשמר מצוין.
מרכיבים
- 3 חצילים בינוניים
- ¼ כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים תנור בתוכנית אפייה על חום גבוה של 220 מעלות.
- פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של כ- 1 ס״מ.
- מסדרים את פרוסות החציל על גבי נייר אפייה בתבנית התנור.
- מורחים שמן זית בעזרת מברשת על פני פרוסות החציל.
- מפזרים מלח לפי טעמכם.
- מכניסים למרכז התנור למשך 15 דקות.
- מוציאים את התבנית ובעזרת מילקחיים הופכים את פרוסות החציל.
- מברישים שוב בשמן זית ומפזרים מלח.
- מחזירים לתנור למשך 7 דקות נוספות עד להשחמה.
כתיבת תגובה