אני תמיד מחפשת מנות קלילות שאפשר להכין בלי בעיה כשמגיעים אורחים לארוחת ערב.
כרובית בתנור היא מנת פתיחה קלה מאוד להכנה והיא אהובה מאוד בהרבה מסעדות.
אני חייבת להודות שאצלנו במשפחה מכינים אותה לפחות פעמיים בשבוע…
מרכיבים
- 1 כרובית שלמה
- 4-5 כפות טחינה
- 1 עגבניה קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק קצוץ- לא חובה
הוראות הכנה
- שוטפים את הכרובית ומניחים בסיר עמוק
- ממלאים מים עד לכיסוי הכרובית
- מניחים על להבה גבוהה ומבשלים כ- 25 דקות, (זמן הבישול תלוי בגודל הכרובית)
- בודקים אם הכרובית מוכנה בעזרת סכין, היא צריכה להיות רכה אך לא רכה מידי מאחר והיא תמשיך להתבשל בתנור.
- כאשר הכרובית מוכנה מוציאים אותה ומניחים במחבת או תבנית קטנה ללא הנוזלים.
- מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.
- מכניסים את הכרובית לתנור ואופים עד שהיא משחימה מעט.
- מוציאים את הכרובית ומעבירים בזהירות לצלחת הגשה. (ניתן להגיש במחבת אך יש להזהר)
- יוצקים טחינה מלמעלה ומפזרים את העגבניה והפטרוזיליה.
- מוסיפים מלח לפי הטעם.
כתיבת תגובה