אחת העוגות האהובות ביותר עליי היא עוגת תפוחים בחושה.
הכנתי הרבה עוגות תפוחים בשנים האחרונות אך אף אחת לא זכתה לקבל את תואר הכבוד לעוגה המושלמת שלי, עד שהגיע לידיי מתכון עתיק של סבתו של בעלי, אשה יקרה מאוד לליבי. זכיתי לאהוב אותה וללמוד ממנה דבר או שניים בבישול מרוקאי.
היא נתנה לי במתנה את המתכון לעוגת התפוחים המושלמת! רכה, ריחנית במיוחד, ועסיסית מאוד.
מתאימה מאוד לאירוח בראש השנה מאחר והיא פרווה וממש קלה ומהירה להכנה, תהיו מוכנים לריח קינמון מושלם בבית…
מרכיבים
- 3 תפוחים ירוקים מסוג גרנד סמיט
- 3 כפות סוכר חום
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית קינמון
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
- מפזרים מעל לקוביות התפוחים 3 כפות סוכר חום ומערבבים. מניחים בצד.
- יוצקים לקערה גדולה ביצים, כוס סוכר, שמן וסוכר וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח והקינמון ובוחשים. התערובת צריכה להיות סמיכה ודביקה.
- יוצקים לתערובת העוגה את קוביות התפוחים ומערבבים בתנועות קיפול עד לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית בקוטר 26 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק.
- יוצקים לתבנית את תערובת העוגה ומכניסים לתנור.
- אופים למשך 40-42 דקות, נועצים שיפוד או קיסם במרכז העוגה ומוודאים שהוא יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר מעט ומכסים אותה על מנת שלא תתייבש.
- כאשר העוגה התקררה, מפזרים אבקת סוכר.
אלונה תגובה מאת:
האם אפשר להכפיל את הכמויות לעוגה יותר גדולה בתבנית מרובעת?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אלונה
כמות כפולה תצריך זמן ארוך של אפייה מה שיגרום לעוגה יבשה,
ממליצה להכין לפי הכמות הכתובה ואם צריך פשוט מכינים 2…
שבוע טוב