עוגת פרג היא עוגה נפלאה, רכה וטעימה להפליא!
לפעמים מתחשק קצת לגוון את רשימת העוגות הבחושות וזו העוגה המושלמת לכך.
אני מוסיפה לעוגה מעט קוקוס שמתאים בצורה מושלמת לפרג.
אין צורך בהפרדת ביצים או הקצפה בעוגה הזו, רק מערבבים בקערה ומעבירים לתבנית.
את הפרג קונים בכל חנות תבלינים אך חובה לטחון אותו במקום, יש להשתמש בפרג טרי מאוד ולכן אם אתם קונים פרג טחון ולא מתכוונים להשתמש בו מיד, הקפיאו אותו במקפיא עד לשימוש.
מרכיבים
- 5 ביצים
- ¼ 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מיליליטר)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כוס פרג טחון
- ½ כוס קוקוס
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום ל 180 מעלות.
- מכינים את המרכיבים היבשים: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת אפייה, קוקוס ופרג ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב.
- מוסיפים שמן ושמנת חמוצה ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת המרכיבים היבשים ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- יוצקים את הבלילה ל- 2 תבניות אינגליש קייק (חד פעמיות).
- אופים למשך 35-40 דקות
- בודקים שהעוגה מוכנה על ידי נעיצת קיסם או שיפוד במרכז העוגה, אם הוא יוצא יבש או גריגירי העוגה מוכנה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט
לירז תגובה מאת:
לראשונה נתקלתי באתר שלך וממש שמחה על כך!! שלל מתכונים, פירוט נפלא והכי חשוב, מתכונים מוצלחים ממש 🙂
עוגת הפרג לחה ונימוחה. נכנסה בגדול למחברת מתכונים שלי!
תודות.
דנה רביב תגובה מאת:
היי לירז
תודה רבה על התגובה הנהדרת שלך.
יום נעים
אודליה תגובה מאת:
היי דנה, אשמח לדעת מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק אחת, תודה!
דנה רביב תגובה מאת:
היי אודליה
המתכון מניב 2 תבניות אינגליש קייק, אני ממליצה לך להכין לפי המתכון המלא ולהקפיא עוגה אחת עטופה היטב בניילון נצמד.
כאשר מכינים חצי מהכמות זה לא תמיד מדויק והעוגה לא מושלמת.
יום נעים
מיכל תגובה מאת:
בדרך כלל אני לא משאירה תגובות, אבל הייתי חייבת להודות לך על המתכון המושלם הזה! העוגה יוצאת כה אוורירית וטעימה שאפילו אחי שלא אוהב עוגות פרג שינה את דעתו ונהנה מהעוגה!! מתכון מנצח מאתר מנצח! תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מיכל, אני ממש שמחה לקרוא את תגובתך!
עוגת הפרג היא בין העוגות האהובות עליי…
תודה רבה על התגובה מחממת הלב.
שבוע טוב
ססיל תגובה מאת:
שלום דנה
רציתי להגיד לך תודה
על המתכון
אני מכינה את עוגת הפרג שלך
כמעט כל שבוע וקוצרת מחמאות בלי סוף
במקום שמנת אני שמה 3/4 כוס מיץ תפוזים
מוסיפה לתערובת הקמח אגוזים קצוצים וצימוקים
וגנאששוקולד מריר ושמנת לאחר האפיה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ססיל,
ממש כיף לשמוע.
תודה על הטיפים לגיוון העוגה.
יום נהדר.
רחל לוי תגובה מאת:
האם ניתן להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר (לפרווה )
דנה רביב תגובה מאת:
שלום רחל,
אני לא ניסיתי, אך את יכולה לנסות להחליף את השמנת החמוצה ב 3/4 כוס מיץ תפוזים.
(השמנת החמוצה תורמת לרכות העוגה).
סוף שבוע נעים.