ההתמכרות הכי קשה שיש אצלי בבית! (חוץ מבעלי שמכור לשוקולד…),
עוגיות חמאה משלושה מרכיבים! רכות ונימוכות מאוד כאלה שאי אפשר להפסיק לאכול!
אין צורך לקרר את הבצק, אין צורך להשתמש במעבד מזון… רק לערבב, לרדד ולקרוץ צורות.
כמו שתראו בתמונות, הכנתי לכבוד מסיבת חנוכה עוגיות בצורת סביבונים.
אני מזהירה מראש, תכפילו כמויות!
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה)
- ½ כוס אבקת סוכר
- 2 כוסות קמח
להגשה:
- אבקת סוכר.
הוראות הכנה
- מכינים מראש את החמאה בקערה כדי שתהיה רכה לחלוטין.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מוסיפים לקערה עם החמאה את האבקת סוכר (רצוי לנפות) מערבבים היטב עד לתערובת חלקה.
- מוביפים את הקמח (רצוי לנפות) מערבבים בעזרת כף עד שנוצר בצק פירורי.
- מהדקים את הבצק בעזרת הידיים לכדור.
- מקמחים את משטח העבודה ואת כדור הבצק ומרדדים בעדינות עד לגובה של כחצי ס״מ (הבצק מאוד רך ועדין ולכן אין צורך ללחוץ עליו בחוזקה עם המערוך)
- קורצים צורות ומרימים אותם בזהירות בעזרת סכין דקה או מרית לעוגה, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים למשך 15-16 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בקצוות. (לא משחימות)
- מניחים לעוגיות להתקרר ומפזרים אבקת סוכר.
יעלי תגובה מאת:
דנה יקירה,חג שמח לך ולמשפחתך! אפשר להחליף חצי מכמות הקמח באבקת שקדים טחונים?? ( כוס אחת)?מקוה שתשיבי במהרה מפני ש"תפקידי" להביא את העוגיות! תודה!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי יעל
מתנצלת אם לא הספקתי לראות את התגובה שלך בזמן…
אני לא ממליצה להחליף את הקמח בשקדים מאחר והן עלולות להתפורר…
תוכלי לנסות את המתכון הבא: עוגיות שקדים טחונים
חג שמח לך ולמשפחתך!
אילנית תגובה מאת:
האם אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אילנית.
כמובן שאפשר להשתמש במחמאה במידה ורוצים פרווה.
שבוע טוב