לחם קופים היא מסוג העוגות שאי אפשר להישאר אדיש אליהן, מאפה קינמון מתקתק שממלא את הבית בריח משכר בשלב האפייה בתנור והופך לאטרקציה כשכל אחד שובר לעצמו כדור (או כמה) כשהעוגה על השולחן. בכתיבת המתכון הכנתי את העוגה מספר פעמים והיא חוסלה במהירות בכל פעם מחדש, אז קדימה, זו עוגה מיוחדת ששווה להכין.
מרכיבים
מרכיבים לבצק:
- 600 גרם קמח (1/2 4 כוסות)
- 1 שקית שימרית
- חצי כוס סוכר
- חצי כפית מלח
- 100 גרם חמאה רכה -מוציאים חמאה מהמקרר ומניחים לה להתרכך בטמ״פ החדר
- 2 ביצים
- ¾ כוס חלב פושר
לציפוי הכדורים:
- 100 גרם חמאה
- ¼ 1 כוס סוכר חום כהה
- 3 כפיות קינמון
הוראות הכנה
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח ומוסיפים את הסוכר והשמרים. בוחשים מעט כדי לאחד את המרכיבים.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את החלב הפושר, טורפים מעט את הביצים ומוסיפים אותן גם כן.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה בינונית ולשים בעזרת וו הלישה (צורת קרס) במשך מספר שניות ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
- ממשיכים ללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש (מעט דביק ).
- מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה לעוד כ-3 דקות עד שהחמאה נטמעת לתוך הבצק. לפעמים שלב זה יכול לקחת יותר זמן אך לבסוף החמאה תטמע בתוך הבצק.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך 40 דקות עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת הכדורים והציפוי:
- בקערה קטנה ממיסים את החמאה למצב נוזלי.
- בקערה נוספת מערבבים את הסוכר עם הקינמון.
- משמנים תבנית קוגלהוף (עגולה וגבוהה עם חור במרכזה, התבנית חייבת להיות עם ציפוי שמונע את הידבקות העוגה), ניתן לשמן עם מעט מהחמאה המומסת...
- לאחר שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח מעט מקומח ומשטחים לעובי של כ-2 ס״מ (אפשר בעזרת מערוך).
- חותכים לאורך ולרוחב לקבלת קוביות בגודל של כ-3 ס״מ, אין חשיבות גדולה לגודל וכמו כן לכך שיהיו זהים, להיפך, רצויים גדלים שונים.
- לוקחים קובייה אחת מהבצק ומגלגלים לכדור.
- טובלים את הכדור בחמאה המומסת ומעבירים לקערת הסוכר.
- מגלגלים בסוכר כדי שהכדור יצופה ומניחים בתבנית.
- מניחים את הכדורים המצופים אחד אחד בתבנית בצורה אקראית. יש להקפיד שהשורה האחרונה (העליונה ביותר) תהיה אחידה בגובהה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך 40 דקות.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 35 דקות.
- לאחר האפייה ממתינים 5 דקות ומניחים צלחת הגשה שטוחה וגדולה מעל לפני התבנית.
- בעדינות הופכים את העוגה.
- מומלץ לאכול חם...
כתיבת תגובה