השבוע נסעתי לבקר את גיסתי ורציתי לאפות משהו קטן לקינוח. גיסתי מאוד אוהבת שוקולד אבל נמנעת מחלב ולכן החלטתי להכין לה בראוניז פרווה מושלם.
הבראוניז יוצאים שוקולדיים וטעימים במיוחד, הם כל כך מהירים וקלים להכנה אז אני אף פעם לא מתעצלת להכין…
תמיד טוב שיהיה בראוניז בקופסא אטומה על השיש לכל פעם שמתחשק נישנוש קטן ומתוק!
מרכיבים
- 100 גרם מחמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 ביצים
- קורט מלח
- ¼ כוס+כפית קמח תופח
- ⅔ כוס סוכר לבן
- 1 כף קקאו
- 100 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ
- ½ כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים תבנית מרובעת בגודל של 30 ס״מ על 30 ס״מ ומניחים נייר אפייה. הכי קל לגזור את הנייר לשניים ולשים אחד לאורך ואחד לרוחב.
- בסיר בן מארי (קערה מעל לסיר עם מים חמים) ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומחמאה עד לתערובת חלקה.
- מסירים מהלהבה ומערההים מעט כדי שיתקרר.
- מוסיפים סוכר ומלח ובוחשים.
- מוסיפים ביצים בזו אחר זו, לאחר כל הוספה מערבבים עד שהביצה נטמעת בשוקולד.
- מנפים לתוך תערובת השוקולד את הקמח וקקאו.
- בוחשים עד לתערובת ללא גושים.
- מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ ובוחשים.
- יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים למשך 30-35 דקות, יש לשים לב שלא לייבש מידי את הבראוניז... (מקסימום תהיה עוגת שוקולד).
- יש לאפשר לבראוניז להתקרר מעט לפני שחותכים.
מלכה תגובה מאת:
אחד המתכונים הכי טובים שטעמתי עד עכשיו של בראוניז!
תודה רבה, זה מפנק אותנו ברמות בשבת:)
תבורכי במלא מלא שמחה ושפע ורעיונות למתכונים טעימים:)
שבת שלום!
שירן תגובה מאת:
כמה זה 2/3 סוכר? בגרמים
דנה רביב תגובה מאת:
היי שירן
2/3 כוס סוכר= 130 גרם
יום נעים
שני תגובה מאת:
היי דנה,
בתבנית אינגליש קייק רצוי לשים ביצה אחת או שתיים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני,
רצוי להצמד למתכון ולא להוריד כמויות במקרה הזה…
את יכולה ליצוק ל-2 תבניות אינגליש קייק אך לא יותר מידי על מנת שישארו נמוכים כמו בראוניז ולא עוגה.
דרך אגב… יש תבניות חד פעמי עם שוליים נמוכים לבראוניז בדיוק כמו שקונים עוגה מוכנה,
בכל מקרה אם זה יותר מידי את תמיד יכולה לעטוף היטב ולהקפיא.
שבוע טוב
אסנת תגובה מאת:
שלום,
באיזה שלב יש להוסיף 100 גרם שוקולד צ׳יפס מריר או שוקולד קצוץ?..
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסנת,
את השוקולד הקצןץ מוסיפים לפני שיוצקים את התערובת לתבנית.
תודה על התגובה, המתכון עודכן.
חג שמח
מירה תגובה מאת:
העוגה אינה פרווה, יש בה חמאה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירה, במתכון רשום מחמאה שהיא פרווה ובטעם של חמאה.
ניתן להמיר בחמאה במידה ותרצי.
שבוע טוב.