אחת האהבות הגדולות ביותר שלי היא בקלאווה מכל הסוגים! אני עדיין זוכרת את הפעם הראשונה שבה טעמתי בקלאווה, בתור ילדה תמיד טעמתי כל דבר חדש ובמיוחד מתוק.
קופסא גדולה מלאה בבקלאווה: בקלאווה פיסטוק, בקלאווה בוטנים, בקלאווה קן לציפור וגם גליל ארוך מלא בפיסטוקים (וכמובן חתיכה מתוקה של כנאפה).
אני מכינה בקלאווה על בסיס קבוע בבית וכמובן מרגישה חופשי להקפיא חלק למקרי ״אורחים ללא התראה מוקדמת״. קנקן תה חם ואין ספור מחמאות… עד לא מזמן חשבתי שממש מסובך להכין בקלאווה, אבל לאחר שניסיתי גיליתי שהתהליך פשוט ומהנה ובחצי שעה ניתן להכין בקלאווה מושלמת בדיוק כמו שאוהבים בבית.
קדימה! למה אתם מחכים???
מרכיבים
- 1 חבילה דפי בצק פילו מופשר (400 גרם)
- 3 כוסות אגוזים קצוצים לפי טעם אישי (אני השתמשתי בחצי כמות פיסטוקים וחצי בוטנים)
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית קינמון
- 150 גרם חמאה (מזולה בטעם חמאה או מחמאה לגרסת הפרווה)
לסירופ:
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 2-3 תרמילי הל (לא חובה אך רצוי מאוד)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מערבבים את האגוזים עם הסוכר והקינמון.
- ממסים את החמאה למצב נוזלי.
- בעזרת מברשת מברישים מעט מהחמאה המומסת בתחתית תבנית מלבנית בגודל של כ- 30 על 40 ס״מ ובעדינות מניחים דף אחד של בצק (לא חשוב אם יש כיווצים).
- מברישים שוב את הדף ומניחים מעליו עוד אחד.
- ממשיכים באותה הדרך עד שמגיעים ל-5 שכבות של בצק (5 דפים).
- מפזרים כחצי מכמות תערובת המילוי באופן שווה בכל התבנית.
- מניחים דף פילו נוסף מעל לאגוזים ומברישים שוב בחמאה מומסת.
- ממשיכים להניח 4 דפי פילו דף אחר דף כאשר בינהם מקפידים להבריש בחמאה.
- מפזרים את יתרת האגוזים בשכבה אחידה.
- לבסוף מסדרים שוב 5 דפי פילו עם חמאה מומסת בין כל דף.
- מהדקים מעט את הקצוות.
- בעזרת סכין חדה חותכים לריבועים או מעויינים.
- אופים למשך 40 דקות עד שהבקלאווה משחימה.
- בזמן שהבקלאווה נאפת מכינים את הסירופ.
הכנת הסירופ:
- יוצקים את המים, תרמילי ההל והסוכר לקלחת קטנה ומרתיחים, לאחר הרתיחה מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל למשך כ-7 דקות עד שהסירופ מעט מסמיך, יש לוודא שהנוזל תמיד מבעבע.
- כאשר הבקלאווה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ החם.
- משתדלים ליצוק את הסירופ בצורה אחידה.
- מניחים לבקלאווה להתקרר ולספוג את הסירופ.
- ניתן להקפיא.
שלומית תגובה מאת:
היי האתר שלך מאוד יפה ומעניין.אשמח אם תמשיכי להעלות מתכונים חדשים.
לגבי הבקלוואה ברצוני לשאול מה גודל התבנית,לא רשמת והאם לאפות את הבקלוואה בתוכנית טורבו בתנור או תוכנית רגילה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי שלומית, קודם כל תודה רבה לך על תגובתך. אכן היתה הפסקה קטנה בעדכוני המתכונים מאחר וחזרתי כרגע מחופשת לידה.
האתר ימשיך ויתעדכן לעיתים קרובות יותר, במידה ואת רשומה למועדון החברים שלנו תוכלי להתעדכן בעזרת המייל שישלח אליך.
את הבקלאווה אופים בתבנית בגודל של 30 על 40 ס״מ באפייה רגילה ולא טורבו. המתכון עודכן תודה…
יום מקסים.