עוגת גבינה אפויה מזכירה לי את הילדות. למרות שאימי היקרה מכינה עוגת גבינה אפויה לעיתים קרובות, בילדותי היינו אוכלים עוגת גבינה אפויה בצאת יום כיפור (כשהעוגה המתינה במקרר במהלך כל הצום והידיעה שאי אפשר לאכול ממנה עד צאת הצום שיגעה אותנו). כיום אני מכינה את העוגה למשפחתי לעיתים קרובות ואין אחד שיכול לסרב לה. המתכון שלי כתוב לאחר לאחר מדידות מדויקות ודי הרבה ניסיונות.
כדי להגיע לתוצאה טובה יש להקפיד על מספר דברים:
1. הקפידו להוציא את המרכיבים מהמקרר לפחות 2-3 שעות לפני ההכנה.
2. הדבקות העוגה לדפנות התבנית יגרום לכך שהעוגה תבקע ותסדק ולכן יש לשמן היטב את התבנית ולאחר האפייה הראשונית להעזר בסכין ולנתק את השוליים.
3. יש להניח לעוגה להתקרר בצורה הדרגתית.
4. יש לקרר את העוגה לילה במקרר.
עוגת גבינה אפויה
תבנית מתפרקת 24 ס״מ (ניתן להשתמש גם בתבנית 26 ס״מ אך העוגה תצא נמוכה יותר)
משקל מטבח
כוסות מדידה
מיקסר
מקציף ידני (אופציונלי)
משקל מטבח
כוסות מדידה
מיקסר
מקציף ידני (אופציונלי)
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
לתחתית העוגה:
- 1 ביצה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות קמח תופח
- ½ כפית תמצית וניל או 1 סוכר וניל
לתערובת הגבינה: יש להשתמש במוצרים בטמ״פ החדר.
- 750 גרם גבינה לבנה 9% שומן
- 6 ביצים
- ¼ 1 כוסות סוכר
- 1 כפית תצמית וניל
- 1 שמנת חמוצה 15% שומן
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ רצוי עם שוליים גבוהים. (ניתן להשתמש בתבנית בקוטר 26 ס״מ אך העוגה תצא נמוכה יותר). יש להקפיד לשמן היטב גם את דפנות התבנית והשוליים.
הכנת תחתית העוגה:
- מפרידים את הביצה ומניחים את החלמון בצד (הצהוב).
- מקציפים את החלבון (הלבן) עם כף סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את החלמון (הצהוב), את הקמח ותמצית הוניל ומערבבים בתנועות קיפול בעדינות כדי לא להוריד את האויר מההקצפה.
- בעזרת כף יוצקים את התערובת בתבנית המשומנת ומורחים בעדינות לשכבה דקה ואחידה ככל האפשר, זה נראה שזה לא יספיק אבל זה מסתדר.
הכנת בלילת העוגה:
- מפרידים את הביצים ומניחים את החלבונים (הלבן) בקערת המיקסר. מניחים בצד.
- את החלמונים (הצהוב) מניחים בקערה גדולה.
- בקערת החלמונים (הצהוב) מניחים ¾ כוס מכמות הסוכר (שימו לב שלא משתמשים בשלב זה בכל כמות הסוכר), יוצקים את הגבינה, שמנת החמוצה ותמצית וניל.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים מעל לתערובת הגבינה את הקמח והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת תערובת ללא גושים. מניחים בצד.
- כעת מתחילים להקציף את החלבונים (הלבן) במיקסר במהירות גבוהה, לאחר מספר שניות מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר שנותר כלומר ½ כוס.
- ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך, לא להקציף יותר מידי לקצף קשה.
- מעבירים ⅓ מכמות קצף החלבונים לתערובת הגבינה ומתחילים לקפל בעדינות על מנת ליצור תערובת אוורירית.
- מוסיפים עוד וממשיכים בתנועות קיפול.
- את תערובת העוגה יוצקים בעזרת כף בעדינות מעל לתחתית כדי להשאיר אותה אחידה עד כמה שאפשר, לאחר שיוצקים בערך רבע מהכמות בעזרת הכף ניתן להמשיך וליצוק את כל הבלילה.
- מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים בה מים רותחים עד ¾ מגובהה.
- את העוגה אופים בחלק התחתון של התנור, קומה אחת מתחת למרכז התנור. רצוי על מגש.
- אופים למשך 15 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
- מוציאים בזהירות את העוגה ומעבירים סכין מסביב לדפנות כדי לנתק את השוליים שלא ידבקו.
- כאשר התנור מגיע לטמ״פ הרצויה מחזירים את העוגה לאפייה למשך שעה ו-5 דקות.
- בסיום האפייה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך כחצי שעה. לא פותחים את דלת התנור!
- לאחר מכן פותחים את הדלת לרבע שעה ורק אז מוציאים את תבנית העוגה ומניחים לה עד לקירור מוחלט.
- מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
אורנה תגובה מאת:
איזה קרם ניתן לשים מעל העוגה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה
את יכולה להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר או 2 כפות אינטסטנט וניל לקצפת יציבה… מעל ניתן להוסיף תותים, לגרר שוקולד, לזלף ריבת חלב, רוטב קרמל ועוד…
חג שמח
אורנה תגובה מאת:
האם אפשר במקום 2 כפות קמח לשים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל?
האם אפשר לאפות אותה בטורבו?
ואם כן מבחינת הזמן זה אותו הדבר
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה,
עוגת גבינה לא אופים בטורבו, תמיד כדאי לאפות בתוכנית אפייה רגילה.
את יכולה להמיר את הקמח ב-4 כפות גדושות אינסטנט וניל.
זמן האפייה נשאר זהה. הקפידי על שימון טוב של דפנות התבנית כדי שהעוגה תוכל לעלות ולא תסדק.
חג שמח
אוריה תגובה מאת:
האם צריך לאפות את הבסיס לפני ששמים את תערובת הגבינה???
דנה רביב תגובה מאת:
היי אוריה
אין צורך לאפות את התחתית
רחלי תגובה מאת:
העוגה מושלמת !!!!!!!!!!!!אין מילים על ההוראות הברורות ככ העוגה מקורית!
רחלי תגובה מאת:
העוגה מושלמת !!!!!!!!!!!!אין מילים על ההוראות הברורות ככ
לי תגובה מאת:
העוגה מושלמת !!!!!!!!!!!!אין מילים על ההוראות הברורות ככ
קרן תגובה מאת:
עוגה מעלפת…
אם אני רוצה להכין באינגליש קייק לכמה עוגות התערובת תספיק?
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרן
לא ניסית להכין בתבניות אינגליש קייק, לדעתי הבלילה תספיק לשלושה ואולי אפילו לארבעה.
שימי לב לזמן האפייה שיתקצר מאחר והתבניות קטנות יותר.
המשך יום נעים
לינדה תגובה מאת:
העוגה נראית מעולה, נכנסה לרשימת החובה שלי לנסות, אפשרי לוותר ולהכין את העוגה ללא התחתית ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לינדה,
את יכולה לוותר ולהכין לפי טעמך האישי אך אני חושבת שכדאי להכין עם התחתית.
יום נעים
לינדה תגובה מאת:
תודה על התשובה, שבוע טוב 🙂
לינדה תגובה מאת:
עוד שאלה קטנה יש לי תבנית 24 אבל לא עם דפנות גבוהים כמו התבנית שלך, האם העוגה תצליח וזה יעבוד אם אני יעשה הגבהה עם נייר אפייה ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי לינדה,
רצוי להוסיף הגבהה ולשמן היטב
יום נעים
כוכי פסח תגובה מאת:
מתכון מעלף ההסברים ברורים…..העוגה פשוט מעלפת אני מוסיפה לה יותר גבינה במקום שמנת וקרם פודינג וניל…..מעלף
דנה רביב תגובה מאת:
היי כוכי
תודה רבה על תגובה נהדרת.
יום מקסים
קרן תגובה מאת:
כמה גבינה את מוסיפה?
כרמלה תגובה מאת:
נראה מבטיח …כל הכבוד על הפירוט של ההכנה אבל……אשמח לדעת איזה מס' הביצים?
דנה רביב תגובה מאת:
היי כרמלה,
גודל הביצים באפייה תמיד L אלא אם כתוב אחרת.
תודה ויום מקסים
חלי תגובה מאת:
חבל"ז איזו עוגה טעימה
עשיתי בדיוק לפי ההוראות ויצאה טעימה לגמרי
שישי-שבת וחוסלה העוגה :))
תודה לך
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי,
ממש כיף לשמוע…
שבוע טוב
שירי תגובה מאת:
ואוו, העוגה יצאה מעולה!! תודה על הוראות ההכנה הברורות. אם עוקבים אחריהם במדוייק העוגה יוצאת מעולה! לא יכלנו להפסיק לאכול אותה.
דנה רביב תגובה מאת:
תודה שירי, שמחתי לשמוע.
המשך שבוע נפלא!
בר תגובה מאת:
עקבתי אחרי כל ההוראה אבל בכל זאת העוגה ירדה, קצת מבאס..
מה יכול היה לגרום לזה? ואיך אוכל לשנות זאת?
תודה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי בר, ישנן מספר סיבות לכך…
או שהעוגה היתה במעבר חד מידי מחום לקור,
אולי לא היה מספיק קמח או קורנפלור…
גם טמפרטורת הגבינה ואחוז הגבינה יכולים להשפיע.
יש עוד סיבות שיכולות להסביר זאת.
בכל מקרה, לא סתם אומרים שעוגת גבינה אפויה היא הקשה מכולן…
כדי להבטיח תוצאה טובה צריך להקפיד על המרכיבים בטמפרטורת החדר, לא להקציף את החלבונים יתר על המידה לקצף נוקשה מידי,
להשתמש עם גבינה 9% שומן לפחות.
להשתמש בכוסות וכפות מדידה וכמובן להניח לה להתקרר לבד לפי הוראות ההכנה.
מקווה שלפחות היתה לכם טעימה?
חג שמח