במשך שנים נהגתי לרכוש תערובת גרעינים לסלט, בעיקר מכיוון שתוספת הגרעינים ממש משדרגת את טעם הסלט. ההרפתקאה הזו נגמרה כשמחירים החלו לעלות, למה לשלם כל כך הרבה על תערובת שאפשר להכין בקלות בבית? וכך נולד המתכון הבא שלי. כמות תערובת הגרעינים שמופקת מהמתכון מספיקה לי למספר שבועות (אצלנו אוכלים סלט כמעט כל יום) כאשר אני מאכסנת את הגרעינים בקופסא במקפיא ומשתמשת בהם לפי הצורך ובנוסף תוכלו לגוון ולהוסיף מרכיבים שונים לפי טעמכם האישי.
אז קדימה, נסו וגלו דרך פשוטה וזולה לשדרג את הסלט שלכם.
מרכיבים
- 200 גרם גרעיני חמנייה קלופים ולא קלויים
- 200 גרם גרעיני דלעת קלופים ולא קלויים
- ¾ כפית דבש
- חצי כפית מלח
- ניתן להוסיף שומשום, בצל מיובש, זרעי פשתן ועוד...
הוראות הכנה
- מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית.
- מניחים את גרעיני החמנייה ואת גרעיני הדלעת במחבת.
- קולים את הגרעינים אך מקפידים לערבב מידי פעם על מנת שלא ישרפו. גרעיני הדלעת יתפצחו כאשר יתחממו...
- לאחר שהגרעינים קלויים לחלוטין מוסיפים את המלח ומערבבים (אפשר לקלות חלקית למי שאוהב).
- מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מכבים את הלהבה, הדבש ימס מהר ויהפוך לנוזל דליל, מערבבים עד כדי כיסוי מוחלט של כל הגרעינים.
- מניחים לגרעינים להתקרר לחלוטין עד שהם מתקשים.
- לאחר הקירור מפוררים את הגרעינים בעזרת הידיים.
כתיבת תגובה