עוגיות קוקוס מרוקאיות (או בשמן המקורי ״מרינגיז דלקוקו״) הן עוגיות מסורתיות שמככבות בכל מימונה או מסיבת חינה מרוקאית.
מי שטעם את העוגיות קוקוס הללו יודע שהן טעימות במיוחד ושזה כמעט בלתי אפשרי להסתפק רק בעוגיה אחת 🙂 , מה שפחות ידוע היא העובדה שממש קל להכין אותן! לכן להנאת גולשי בישולי ולכבוד המימונה, הוספתי את המתכון שלנו לעוגיות קוקוס מרוקאיות. תרבחו ותסעדו!
מרכיבים
- 4 חלבונים (הלבן) בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 שקית סוכר וניל
- ¼ 2 כוסות קוקוס לבן
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- במיקסר חשמלי מקציפים במהירות מירבית את החלבונים למשך כדקה עד שהם מקבלים צבע לבן.
- ממשיכים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את הסוכר וניל והסוכר הרגיל.
- ממשיכים בהקצפה המהירה למשך כ-5 דקות עד שמקבלים תערובת לבנה, דביקה ומבריקה ולא נוזלית אלא יציבה לחלוטין.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר ומפזרים חצי כמות מהקוקוס, בתנועות קיפול איטיות ועדינות מטמיעים את הקוקוס לתוך תערובת החלבונים המוקצפים, מוסיפים את יתר הקוקוס וממשיכים עד שהתערובת אחידה.
- בשלב זה ניתן להוסיף צבע מאכל כדי לקבל עוגיות צבעונית או להשאיר תערובת לבנה כמו שנהוג יותר במימונה.
- מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעט מהתערובת לתוך עטרות נייר קטנות. אני השתמשתי במספר 2 אך ניתן גם להכין קטנים יותר, מפזרים סוכריות צבעוניות. (העוגיות אינן תופחות) מהמתכון הנ״ל יצאו 55-60 יחידות.
- אופים למשך 20 דקות בדיוק, הם לא אמורים להשחים.
חג שמח ומתוק.
מירה תגובה מאת:
כמה מעלות?
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירה
רשום בתחילת הוראות ההכנה 160 מעלות…
יום מקסים
עדי תגובה מאת:
שלום,
את הסוכריות שמים לפני האפייה, נכון?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי
אכן לפני האפייה
המשך יום מקסים
ריקי תגובה מאת:
האם ניתן להכין את העוגיות מראש האם ניתן להקפיא אותם?
תודה מראש ריקי
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ריקי,
בהחלט אפשר להקפיא את העוגיות.