לפעמים אני אוהבת לגוון את ארוחת הצהריים של הילדים במרכיב אחד פשוט שמשנה הרבה בטעם…
במקום להכין קציצות מבשר בקר אני מחליפה את הבשר לחזה עוף טחון ובדרך חוסכת כמה קלוריות גם לעצמי.
את הקציצות הללו אני מכינה עם אפונה ותפוחי אדמה אך תוכלו לשלב ירקות נוספים כמו גזר גמדי או קישוא ועוד.
מרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כורכום
- בצל מגורר או קצוץ דק מאוד
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- גבעול סלרי (רק העלים קצוצים דק)
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 כרישה גדולה פרוסה דק (רק החלק הבהיר)
- 1 שקית אפונה עדינה קפואה
- מים
- 1 גבעול סלרי שלם
- 2 תפוחי אדמה
- 2 זוקיני (לא חובה)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת מרק
- ¼ כפית כורכום או חוואיג׳
הוראות הכנה
הכנת הקציצות:
- בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות עד לתערובת אחידה ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מניחים סיר רחב ונמוך על להבה בינונית גבוהה ויוצקים 2 כפות שמן.
- מוסיפים את הכרישה ומטגנים למשך 3 דקות.
- מוסיפים את האפונה, מים, גבעול הסלרי, מלח ואבקת מרק ובוחשים.
- מביאים לרתיחה (כ-10 דקות).
- מכינים כדורים קטנים מתערובת הקציצות ומסדרים בעדינות בסיר.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ואת הזוקיני לחצאי פרוסות ומוסיפים לסיר.
- מבשלים לעוד 25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
כתיבת תגובה