השבוע השתתפתי במשימה של תוכנית הטלוויזיה ״מאסטר שף״ לכבוד פתיחתה של העונה החדשה של
מאסטר שף VIP שעולה לאוויר ביום שלישי ב 3/2.
מטרת המשימה היתה להכין מנת תוספת לצד קוסקוס, קיבלתי חבילה הכוללת מרכיבים נהדרים וירקות מיוחדים להכנת המשימה.
מה שמיוחד בירקות הללו הוא שהם הגיעו מעמותה מדהימה שנקראת ״לקט ישראל״ שמטרתה הצלת מזון למען נזקקים בישראל.
שמחתי מאוד לקחת חלק במשימה כל כך מהנה והחלטתי להכין מנה בהשראת החג הקרב ובא הלוא הוא ט״ו בשבט ולתת לפירות היבשים מקום נכבד לצד הקוסקוס!
אז בלי הרבה דיבורים, קבלו את המנה שלי למשימת הקוסקוס של מאסטר שף v.i.p – פרגיות עם פירות יבשים ברוטב סילאן.
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
- 5-6 פרגיות חצויות לשניים
- 10 משמשים מיובשים
- 10 שזיפים מיובשים
- 2-3 תאנים מיובשים
- מעט צימוקים
- ½ כוס מים
- קמצוץ קינמון
- ¼ כפית מלח
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות שמן
- מעט מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול הפרגיות
הוראות הכנה
- מניחים את חצאי הפרגיות בצלחת ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מחממים על להבה בינונית גבוהה סיר נמוך ורחב או מחבת גדולה ועמוקה.
- יוצקים את השמן ומניחים את הפרגיות על גבי הצד המתובל.
- מטגנים מספר דקות עד השחמה והופכים לצד השני, מתבלים במלח ופלפל.
- לאחר שהפרגיות הושחמו מעבירים אותן לצלחת.
- מנמיכים מעט את הלהבה ומניחים את פרוסות הבצל. מטגנים למשך 5 דקות עד שהבצל מתרכך ומעט ומשחים.
- מחזירים את הפרגיות לסיר.
- חותכים מעט את הפירות היבשים ומוסיפים לסיר.
- מפזרים את הקינמון והמלח בצורה שווה מסביב.
- יוצקים את הסילאן והמים ומנערים מעט את הסיר כדי לאחד את מרכיבי הרוטב.
- מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר.
- מבשלים למשך 40 דקות. ( באמצע הבישול כדאי לוודא שלא נגמרו הנוזלים בסיר).
כתיבת תגובה