עוגת סולת וקוקוס היא עוגה מדהימה שסבתא של בעלי היתה אופה לפני הרבה מאוד שנים,
קיבלתי את המתכון באהבה מחמותי ומאז העוגה הזו נכנסה לרשימת העוגות הקבועות בבית.
כשהעוגה בתנור לא ניתן להתעלם לריח ההדרים שממלא את הבית בשילוב של ניחוח קוקוס עדין…
אני שמחה להעניק לכם באותה אהבה את המתכון של אחת העוגות הקלות ביותר שיש!
אז קדימה… רק לערבב ולתת לתנור לעשות את העבודה.
מרכיבים
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ 1 כוסות מיץ תפוזים
- 1 כוס שמן
- ½ 1 כוסות סולת
- 2 כפות שקדים טחונים (אפשר להמיר בסולת למי שאין)
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח רגיל
לקישוט: מעט שקדים פרוסים (לא חובה)
לסירופ (לאחר באפייה):
- ½ 1 כוסות מים
- ½ 1 כוסות סוכר
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים, הסוכר, השמן ומיץ התפוזים עד לתערובת ללא גושים.
- מוסיפים את המרכיבים היבשים: סולת, קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה וקוקוס.
- מערבבים לאט לתערובת אחידה.
- משמנים תבנית אפייה מרובעת בגודל של 25/35 ס״מ
- ניתן לפזר מעט שקדים פרוסים דק מעל לפני העוגה.
- אופים למשך 40-45 דקות עד שהעוגה משחימה, נועצים שיפוד במרכז העוגה ומוודאים שיוצא יבש.
- בזמן אפיית העוגה מכינים את הסירופ.
הכנת הסירופ:
- בקלחת קטנה יוצקים סוכר ומים ומחממים תוך ערבוב עד שהסוכר נמס.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3 דקות.
- מסירים מהאש.
- כאשר העוגה מוכנה, יוצקים בצורה אחידה את סירופ הסוכר בעזרת כף. זה נראה שיש יותר מידי סירופ אך הוא נספג היטב בתוך העוגה בזמן שהיא מתקררת.
לימור תגובה מאת:
עוגה מנצחת !!!!
פשוטה להכנה כל המרכיבים בקערה אחת ללא מערבל.
שידרגתי אותה במריחה דקה של ריבה בתוספת תותים טריים.
יישר כח ! תמשיכי לשלוח לנו מתכונים טובים כאלה.