התחזית הקרירה של סוף השבוע עשתה לי חשק למרק קצת שונה… מרק עדשים צהוב.
מרק עדשים בצבע צהוב שפשוט ממלא את הבית בריח מחמם.
את הצבע המשגע הוא מקבל מהכורכום הנפלא ואת הטעם בזכות הבצל, אבל את הריח הנהדר מעניקה לו הכוסברה באהבה רבה.
אז קדימה למה מחכים? הכינו מרק קצת שונה בקלי קלות.
מרכיבים
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים
- 1-2 שיני שום טרי
- ½ 1 כוסות עדשים כתומות (רצוי מהסוג הבהיר)
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ⅓ כפית כורכום
- ¼ כפית תבלין חוואיג׳ למרק (לא חובה)
- 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
- ½ 1 ליטר מים
- חופן כלי כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
- שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
- חוצים את הבצל לשני חצאים ופורסים לפרוסות דקות.
- מחממים סיר על להבה בינונית.
- יוצקים את השמן ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי ערבוב רק עד שהוא מעט מתרכך. (לא משחימים אותו)
- כותשים את השום ומוסיפים לבצל, (יש לשים לב שהלהבה לא גבוהה מידי מאחר וצריך רק לאדות)
- מוסיפים את העדשים והתבלינים ומערבבים.
- מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומגבירים את הלהבה עד לרתיחה.
- כאשר המרק מגיע לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 40 דקות. (יש לערבב את המרק באמצע הבישול)
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- מבשלים למשך 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
מיטל אולמן תגובה מאת:
מרק מעולה!!! הילדים שלי עפים עליו. הוספתי לו שידרוג קל….בשלב האידוי של הבצל והעדשים הצהובות אני מוסיפה בטטה מגוררת פנימה. היא מוסיפה טעם וסמיכות פנטסטית למרק. בתאבון
ענתי תגובה מאת:
המרק נראה מדהים. לא צריך להשרות את העדשים?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אני מתנצלת על שלא עניתי מוקדם יותר…
אין צורך בהשריית העדשים.
יום נעים.
ענתי תגובה מאת:
היי דנה -המרק נראה משגע.האם את העדשים הכתומות-אין צורך להשרות? אלא רק לשטוף ולסנן?תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענת, אין צורך להשרות את העדשים, רק לשטוף ולסנן.
אכן המרק מאוד טעים.
יום מקסים
ארנה תגובה מאת:
מאד אוהבת את המתכונים שלך טעימים להפליא תודה