פאי פקאן הוא לטעמי הפאי הכי מוצלח. אגוזי הפקאן נאפים בתוך רוטב טופי משגע וקל מאוד להכנה, (רק שני מרכיבים)
אני אוהבת להגיש את הפאי לצד כדור גלידה והאורחים פשוט נהנים מכל ביס.
במתכון הזה תמצאו גם הסבר על הכנת תחתית הפאי שהיא עשוייה מבצק פריך אך תוכלו גם להעזר בבצק פריך מוכן ומרודד שנמצא בכל סופר… (כדאי להתאמץ קצת ולהכין לבד)
מרכיבים
מרכיבים לבצק הפריך:
- 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כף מים קרים
מרכיבים למילוי:
- 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה (מהסוג הדביק)
- 250 מיליליטר שמנת מתוקה 38%
- קורט מלח
- ¼ 1 כוס אגוזי פקאן (קלופים ושלמים)
- ¾ כוס אגוזי פקאן קצוצים
הוראות הכנה
- מתחילים בהכנת הבצק:
- במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
- טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לקמח.
- מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק.
- מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
- ניתן לרדד כעת את הבצק לתבנית פאי בקוטר של 24 ס״מ, עובי הבצק צריך להיות כחצי ס״מ או טיפה יותר אם אוהבים תחתית מעט עבה.
- מניחים לבצק להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא כדי לשמור על צורתו.
- אופים ב-180 מעלות 25 דקות עד שהבצק מעט מזהיב.
- מוציאים את הבצק מהתנור אך משאירים את התנור דולק.
- בזמן שהבצק נאפה בתנור מכינים את המילוי.
- בקלחת או סיר קטן מחממים את הסוכר, המלח והשמנת, כאשר התערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 2 דקות. מסירים מהאש.
- מפזרים את מפזרים את האגוזים הקצוצים בשכבה אחידה מעל לתחתית הבצק.
- מסדרים את חצאי הפקאן מעל לשכבת האגוזים הקצוצים (בצורה יפה...)
- בעזרת כף יוצקים בזהירות את תערובת הסירופ מעל לאגוזים. התערובת צריכה לכסות את את האגוזים לחלוטין.
- מכניסים בזהירות את התבנית לתנור ואופים למשך 25 דקות. רצוי להניח את התבנית מעל נייר אפייה או נייר כסף למקרה שהמילוי מעט ינזל. (זה לא אמור לקרות)
- בסיום האפייה מכבים את התנור ופותחים את הדלת, מניחים לפאי להתקרר 10 דקות בתנור לפני שמוציאים אותו מאחר והמילוי עדיין רך כאשר הוא חם.
- כאשר הפאי מתקרר הוא מתמצק וניתן לחתוך אותו.
הערות
יש לשמור את הפאי במקרר. ניתן לחמם במיקרוגל מספר שניות לפני ההגשה.
רוזי תגובה מאת:
שלום,
האם הכרחי סוכר חום מהסוג הדביק? יש לי סוכר חום דמררה הבהיר יותר…
דנה רביב תגובה מאת:
היי רוזי
הסוגר הדביק עדיף מאחר והוא גמיש יותר לאחר האפייה, תוכלי לנסות לשלב את הסוכר דמררה עם כרבע כוס דבש כדי לשמור על הגמישות.
את יכולה להפחית טיפה מכמות הסוכר מאחר ואת מוסיפה דבש.
חג שמח
אושרת תגובה מאת:
היי דנה יש לי שאלה
עם אין לי מעבד מזון אני יכולה לעשות את הבצק בידיים??
דנה רביב תגובה מאת:
היי אושרת
בצק פריך מכינים עם מרכיבים קרים על מנת שאכן יהיה פריך, חום הידיים ממיס את החמאה ולכן הבצק לא יצא כמו שאמור להיות, עליו להחזיר את תערובת המילוי הכבדה.
הילה תגובה מאת:
היי, ניתן להמיר את השמנת בריצ' או ריצ' קפה כדי להפוך את המלית לפרווה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי הילה,
את יכולה להחליף את השמנת המתוקה בשמנת ריצ׳ אך לא בריצ׳ קפה מאחר ואחוזי השומן נמוכים מידי.
יום מקסים.
מיכל תגובה מאת:
הי. כמה גרם אגוזי פקאן יש פאי? תודה
דנה רביב תגובה מאת:
שלום מיכל, בערך 200 גרם
אלין תגובה מאת:
היי
במידה ואין לי מעבד מזון אפשר להשתמש במיקסר?
שוש חכם תגובה מאת:
הי דנה רציתי להחמיא לך על כל המתכונים הנהדרים שלך , אני אופה הרבה ודיי טוב וממש תענוג להכין את המתכונים שלך הם כתובים בצורה ברורה ומובנת וכך גם אופן ההכנה והתמונות המצורפות . פאי הפקאן מעולה , וגם פאי התפוחים ועוגת שכבות עוגת הפירורים ממש כל הכבוד לך
ליאת אלעד תגובה מאת:
כל המתכונים שלך מעולים!
הם כל כך ברורים, והתמונות משגעות.
פשוט רוץ למטבח להכין.
שאפו!!