בצק פריך הוא מרכיב מאוד חשוב באפייה, ניתן להכין בעזרתו מגוון גדול של עוגות פאי, קיש ועוד…
בבצק הזה ניתן להשתמש ללא כל בעיה במאפים מתוקים ומלוחים, כאשר רוצים להכין מאפה מלוח פשוט מחליפים את כף הסוכר בכפית מלח.
מרכיבים
לתבנית פאי בקוטר עד 24 ס״מ
- 100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 כף סוכר
- קורט מלח
- 1 כף מים קרים
לתבנית פאי בקוטר של 26-30 ס״מ
- 2 כוסות קמח
- קורט מלח
- ½ 1 כפות סוכר
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 3 כפות מים קרים
הוראות הכנה
- במעבד מזון מניחים: קמח, חמאה קרה, סוכר ומלח ומערבבים עד לקבלת קמח פירורי. (כמה שניות)
- טורפים את הביצה עם כף מים ומוסיפים לקמח.
- מעבדים את התערובת שוב עד שכל הקמח נאסף והתערובת הופכת לבצק. (במידה וצריך מוסיפים עוד מים או קמח כדי לקבל בצק לא דביק מידי)
- מניחים על משטח מקומח ואוספים את הבצק לצורת דיסקית.
- ניתן לרדד כעת את הבצק ולהניח לו להתקרר לפחות כשעה במקרר או 30 דקות במקפיא.
- אופים ב-180 מעלות לפחות כחצי שעה לפי הוראות ההכנה במתכון שהינכם מכינים.
הערות
יש לוודא שכל המרכיבים קרים מאוד לפני ההכנה.
במידה והבצק יוצק מעט דביק ניתן להוסיף קמח ולחילופין מים אם הוא יבש מידי.
אסור למתוח בצק פריך כאשר מעבירים אותו לתבנית.
במידה והבצק יוצק מעט דביק ניתן להוסיף קמח ולחילופין מים אם הוא יבש מידי.
אסור למתוח בצק פריך כאשר מעבירים אותו לתבנית.
רונית תגובה מאת:
דנה שלום, האם צריך אחרי רידוד הבצק והכנסתו לתבנית לקרר אותו כחצי שעה עד שעה. והאם צריך לאפות אותו לפני שמכניסים את המילוי – אם כן האם אופים אפיה עיוורת {שמים למעלה ניר ומעליו משקולת כמו עדשים וכו' ]
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית. בכל מתכון שדורש בצק פירך יש הוראות הכנה שונות, ישנם אופים את הבצק עם המלית וישנם אופים את הבצק לפני הכנסת המלית וגם לאחר מכן.
עליך לבדוק את המתכון בו את משתמשת וכך תדעי אם לאפות אפייה עיוורת או לא.
אני תמיד מקפידה לקרר את הבצק לאחר הרידוד לפחות שעה במקרר או במקפיא וכך הוא לא יקרוס בשוליים.
שבוע טוב.
ענבל תגובה מאת:
שלום, לאיזה גדול תבנית הבצק מתאים?
חג שמח
דנה רביב תגובה מאת:
היי ענבל, כמות הבצק מספיקה לתבנית פאי בקוטר של 24 ס״מ.
הוספתי במתכון את כמות המרכיבים הדרושה לתבניות גדולות יותר.
תודה רבה על תגובתך…
חג שמח ושנה טובה.