מה כבר אפשר להגיד על העוגה האיטלקית הזו?!
קצפת עשירה מאוד…? ארומה וטעם קפה ממכר…? נגיעה של קקאו…?
לא פלא שזו העוגה האהובה ביותר על האיטלקים (שלדעתי הם בעלי המטבח הטעים ביותר)
המתכון שלי לעוגת טירמיסו הוא לא כמו העוגה המקורית שאותה מכינים מחלמונים ללא בישול.
אני מכינה טירמיסו קל ופשוט מאוד להכנה! תוכלו להכין בתבנית אחת גדולה או בכוסות אישיות שפשוט מחכות שיחטפו אותן מהמקרר…
אז קדימה! למה אתם מחכים?
שדרגו את קולקציית העוגות שלכם!
מרכיבים
- 25-30 ביסקוטים
- 500 מיליליטר- שמנת מתוקה להקצפה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל או כפית תמצית וניל
- ½ 1 כוסות מים רותחים (לקפה)
- 1 כפית גדושה- קפה מגורען
לקישוט:
- 1-2 כפות אבקת קקאו
- תבנית בגודל 30x40 ס״מ (במקור משתמשים בתבנית זכוכית שקופה)
הוראות הכנה
- מערבבים את המים הרותחים עם הקפה המגורען (כמו שמכינים קפה) ויוצקים לצלחת לא עמוקה מידי, מניחים בצד שיתקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם חצי מכמות הסוכר לקצפת יציבה ומניחים בצד.
- מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הסוכר שנותר עד שהיא מתרככת.
- מאחדים בין גבינת המסקרפונה לקצפת בתנועות קיפול עדינות. (לאט ובזהירות כדי שלא לשבור את הקצפת).
- טובלים בקפה אחד מהביסקוטים ומניחים בתחתית התבנית (אין צורך להספיג יותר מידי את הביסקוטים בקפה כדי שלא יהיו יותר מידי נוזלים).
- מכסים את כל תחתית התבנית בשכבה אחת אחידה של ביסקוטים.
- יוצקים חצי מתערובת המילוי מעל לביסקוטים בשכבה אחידה.
- מניחים שכבה נוספת של ביסקוטים טבולים בקפה.
- יוצקים את יתרת המילוי ומיישרים היטב את פני העוגה (ניתן ליצור טקסטורות יפות בעזרת קלף מיוחד או סכין משוננת וכו...)
- מפזרים בעזרת מסננת את אבקת הקקאו. כדי לקבל שכבה יפה כדאי לפזר את הקקאו מעט גבוה.
- מניחים לעוגה להתקרר ולהתייצב במקרר למשך לילה שלם לפחות.
הערות
העוגה אינה מכילה ג׳לטין או חומרים מייצבים אחרים ולכן ככל שתשהה יותר זמן בקירור היא תתייצב יותר.
רונית תגובה מאת:
היי
האם ניתן להחליף את המסקרפונה בגבינה 9% ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונית, תוכלי להמיר את גבינת המסקרפונה בגבינה 9%, הטרמיסו יהיה מעט רך יותר אך לא תהיה בעיה כלל, אני לפעמים מחליפה גם לגבינה 9%…
סופש נעים.
רונית תגובה מאת:
תודות לך !
nahum shemer תגובה מאת:
תודה לכם מתכונים אחלה. האם יש מתכונים ללא גלוטן. אשמח לקבל תודה