את נפלאות התרד אין צורך להסביר, כולנו יודעים כמה חשוב לשלב תרד באוכל שלנו וכמה הוא עשיר בויטמינים ונוגדי חימצון.
יש הרבה שלא אוהבים את טעמו כשהוא מודגש מידי במאכל מסוים אך אני משלבת אותו בהמון סוגי קציצות וטעמו לא מורגש כל כך.
השבוע קניתי ירקות טריים מחוות ירקות אורגנים ובתוך הארגז התחבא לו תרד ניו זילנדי ששונה במקצת בצורתו מהתרד הרגיל אך טעמו ממש דומה.
הכנתי איתו לביבות תפוח אדמה ותרד שהבנות שלי פשוט חיסלו בדקות ספורות…
אני מאוד ממליצה לכם לנסות ולהכניס את התרד לתפריט אצלכם בבית והנה מתכון קל מאוד להתחיל איתו…
מרכיבים
- 1 חבילת עלי תרד טריים או בייבי תרד- 400 גרם
- 2-3 תפוחי אדמה
- 1 בצל בינוני
- 2 ביצים
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כף קמח
הוראות הכנה
- שוטפים את התרד ממסננת ומניחים לו להתייבש.
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ויוצקים 2-3 כפות שמן.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצלמעט משחים.
- מעבירים את הבצל המטוגן לקערה גדולה.
- מחזירים את המחבת ללהבה ומניחים בה את התרד. (התרד מתכווץ לכמות ממש קטנה...)
- מערבבים את התרד עד שהוא מפריש נוזלים ונשארת כמות קטנה, 3-4 דקות בערך.
- מסירים את המחבת מהאש ומניחים לתרד מעט להתקרר.
- מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה על הצד הקטן, סוחטים מהם את הנוזלים ומוסיפים לקערה עם הבצל.
- סוחטים היטב את התרד וקוצצים אותו מעט, מעבירים גם כן לקערה.
- מוסיפים: ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת (זו שהשתמשנו בה קודם) על להבה בינונית גבוהה ויוצקים שמן רק שיכסה את תחתית המחבת.
- כאשר השמן חם יוצקים בעזרת כף מעט מהתערובת ומטגנים עד השחמה משני הצדדים.
- מניחים על גבי נייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
יפה תגובה מאת:
הבעיה היחידה עם הלביבות האלה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן כל כך מוסיף פה התרד ומאד טעימות?תודה על מתכון מעולה
תמר כרמון שטיינברגר תגובה מאת:
מגרה