גלילות טורטיה במילוי חזה עוף הן ממש מרשימות בארוחת ערב חגיגית ואהובות מאוד בעיקר על הילדים.
בדרך כלל תמצאו אותן במילוי בשר באולמות אירועים אך זה ממש קל להכנה ולא מסובך כמו שחושבים אז מידי פעם אפשר להרשים עם מנה מפתיעה…
אני מגישה אותן עם רוטב צ׳ילי מתוק אך הבנות שלי הכינו לעצמן מצע של טחינה ופשוט התענגו על כל ביס.
ניתן להכין מראש ולחמם בעת הצורך.
תהנו…
מרכיבים
מרכיבי המילוי:
- 3 כפות שמן
- 1 בצל בינוני
- ½ כפית מלח
- 500 גרם חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות מאוד
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כמון
- מעט פלפל שחור גרוס
- ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים לציפוי:
- 1 ביצה
- ¼ כפית מלח
- פירורי לחם לציפוי עם שומשום
- 1 חבילת טורטיות - 8 יחידות (רצוי מסוג טוב כדי שלא ישברו במהלך הגלגול)
- שמן לטיגון הטורטיות
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- מחממים סיר על להבה בינונית גבוהה ויוצקים אליו 3 כפות שמן.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
- מטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב למשך 3 דקות עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו.
- מוסיפים את חזה העוף ומערבבים כדי שלא ידבק לגוש גדול.
- מוסיפים מלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור וממשיכים לערבב עד שחזה העוף מבושל לחלוטין. (בשלב זה ניתן להוסיף פטרוזיליה)
- מניחים את המילוי בצד כדי שיתקרר מעט.
גלגול הטורטיות:
- מניחים טורטיה אחת על גבי צלחת שטוחה גדולה.
- מניחים 3-4 כפות מהמילוי בחצי התחתון של הטורטיה (לרוחב), יש לשמור על שוליים רחבים.
- מקפלים את השוליים מצד ימין כלפי פנים וגם את השוליים בצד שמאל (הקיפול צריך להיות בערך 3 ס״מ.
- מחזיקים את הצדדים ומקפלים את החלק התחתון מעל למילוי תוך כדי דחיסה קלה של המילוי לתוך הקיפול.
- ממשיכים לגלגל עד הסוף על מנת לקבל גליל סגור משני צידיו.
- ניתן להדביק את קצה הגלגול בעזרת ביצה כדי שלא יפתח במהלך הטיגון אך לא חובה.
- מניחים את הטורטיה המגולגלת על גבי הסגירה כדי שלא תפתח.
- ממשיכים לגלגל את שאר הטורטיות ומניחים בצד.
- מכינים את מרכיבי הציפוי בנפרד בצלחות מעט עמוקות.
- מחממים סיר בינוני עמוק עם שמן לטיגון הטורטיות, בערך בעומק 7 ס״מ.
- הלהבה צריכה להיות בינונית גבוהה אך לא גבוהה מידי כדי שהשמן לא ישרף.
- טובלים טורטיה אחת בביצה ומקפידים שהביצה תכסה את כל הצדדים ובמיוחד באיזורי הקיפול.
- מעבירים לצלחת הפירורים ומצפים היטב.
- מכניסים לשמן ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים את הטורטיות לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי להסיר את עודפי השמן.
לאה תגובה מאת:
הכנתי לשבת יצא פשוט ליגה!!!!!!!!!!!
חבל שלא הכנתי כמות כפולה…
הגשתי עם רטבי צ'ילי וברביקיו, שדרג מאד, למרות שטעים בטירוף גם בלי
תודה רבה רבה!
יסמין תגובה מאת:
מושלםםםםם
עדי תגובה מאת:
אני חייבת להגיד לך, שאני קבוע מכינה טורטיות ממתכון קבוע וללא ציפוי פירורי לחם והפעם הכנתי את זה ופשוט טרפו הכל בשנייה!!! מתכון ממש טעים והוראות ברורות ממליצה בחום!!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה עדי, סוף שבוע נפלא.
מירה תגובה מאת:
אתמול הכנתי את הטורטיות עם חזה העוף. המתכון זכה להצלחה.
טעים מאוד ! המתכונים שלך ברורים ביותר וכיף להיצמד להוראות
ולהכין ולדעת בביטחון שיצא משהו טעים. תודה !
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירה,
תודה רבה על תגובה נפלאה!
יום מקסים.
מישל מתל אביב תגובה מאת:
הכנתי אמש, נסענו לאכול בים! ממש מתאים לפיקניק הטורטיה
ארנה תגובה מאת:
נהדר רצה להכין תודה על המתכון