עוגת פירמידה היא בעצם עוגת ביסקוויטים מיוחדת במינה בעלת צורה יפיפייה של פירמידה.
אני גדלתי בבית שתמיד היו בו עוגות מגוונות ביותר אבל העוגה הכי כיפית ומושכת את העין היתה העוגת פירמידה המפורסמת של אמא שלי.
עוגת פירמידה מורכבת מביסקוויטים לקסטה, שמנת וכמובן שוקולד… העוגה קלה להכנה ומרשימה במייוחד.
עוגת פירמידה
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
- 1 חבילה של ביסקוויט לקסטה - 300 גרם (אסם)
- 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% (500 מיליליטר)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (אפשר עפ פצפוצים או שוקו)
- ½ כוס חלב
לטבילת הביסקוויטים:
- ½ כוס חלב- ניתן להוסיף במידה וצריך
לציפוי השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- ¼ כוס חלב
- 25 גרם חמאה- (1/4 חבילה)
- 1 כף סוכר
הוראות הכנה
- בקערת המיקסר יוצקים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה. שימו לב לא להקציף יותר מידי...
- מניחים רדיד אלומיניום על מגש מאורך.
- יוצקים את החלב לקערה, טובלים היטב ביסקוויט אחד ומניחים אותו בקצה בפינה.
- טובלים עוד ביסקוויט ומניחים אותו צמוד לביסקוויט שכבר הנחתם.
- שימו לב בתמונה לצורה שבה מניחים את הביסקוויטים הטבולים, רוחב של 3 ביסקוויטים שמונחים לאורך על 4 בצורת מלבן...
- מניחים מעל לשכבת הביסקוויטים שליש מכמות הקרם ומורחים לשכבה עבה ואחידה של כס״מ.
- טובלים עוד ביסקוויטים בחלב ויוצרים עוד שכבה נוספת ןמעליה שכבת קרם.
- כעת מניחים את השכבה השלישית והאחרונה של הביסקוויטים והקרם.
- מרימים בעדינות את שני צידי רדיד האלומיניום מהצד הקרוב אליכם וממשיכים לקצה השני, חוזרים על הפעולה עד ששני הצצדים נפגשים ומהדקים אותם כלפי מעלה ליצירת משולש. ראו תמונות הכנה.
- מרימים בזהירות ומניחים על קרש חיתוך ארוך או צלחת מאורכת שטוחה.
- מניחים את העוגה במקרר כדי שתתייצב.
הכנת רוטב השוקולד:
- מניחים את שני סוגי השוקולד, החלב, החמאה והסוכר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהכל נמס והופך להיות חלק, רצוי לעשות זאת בקלחת מיוחדת להמסת שוקולד או בקערה במיקרוגל אך יש לשים לב שלא לשרוף את השוקולד.
- מניחים לרוטב השוקולד להתקרר לטמפרטורת החדר לפני שיוצקים על העוגה.
- יוצקים את רוטב השוקולד על העוגה בצורה שווה כדי שיצפה את כל העוגה.
- מקפלים את קצוות רדיד האלומיניום ויוצרים הגבהה מכל הצדדים כך שהשוקולד לא ישפך לצדדים.
- מניחים לעוגה להתקרר כמה שעות במקרר על מנת שתתייצב והביסקוויטים יתרככו.
מלי סדרס תגובה מאת:
היי חלי
העוגה יצאה מדהימה וטעימה אבל ברגע שרציתי להניח אותה בכלי אז היא כמעט התפרקה היה קשה מאוד להעביר אותה. אז נאלצתי לחתוך אותה לשתיים.
יש שיטה אחרת להעביר?
תודה רבה מלי
דנה רביב תגובה מאת:
היי מלי
אני תמיד מרימה מהצדדים ולא מהקצוות כלומר מהרוחב,
בנוסף, אני מחזיקה מנייר האלומניום לפני שאני עוטפת.
מקווה שעזרתי…
שנה טובה
שאנל תגובה מאת:
היי חלי
הקרם של העוגה לא נדבק טוב, הכל ירד למטה :/ , מה יכולה להיות הסיבה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי
יכול להיות שהקרם היה נוזלי מידי או לא קר מספיק, הקרם יחסית יציב ואז רק מניחים אותו על הביסקוויטים
את הקיפול עושים ממש בעדינות מבלי להפעיל לחץ, זה בסדר גם אם יוצא מהקרם החוצה ואז פשוט מורחים בדפנות.
חלי תגובה מאת:
אני לא מוצאת בשום סופר ביסקווט לקסטה, במה אפשר להחליף?
פתי בר יתאים כאן ואם כן איזה כמות לעשות?
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי חלי, אני קונה בסקוויט לקסטה בחצי חינם באופן קבוע, לפעמים חסר במלאי אבל תמיד חוזר…
בכל מקרה תוכלי להשתמש בפתי בר באותה כמות. העוגה תהיה טעימה לא פחות.
יום מקסים.
ביקרי תגובה מאת:
הלוואי ואפשרי לעשות את העוגה המדהימה עם ביסקוויטים רגילים?? אם לא יש לך על מתכון כזה עם ביסקוויטים רגילים להמליץ לי?:) אשמח לתגובה!!תודה ושבוע טוב!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי, מתנצלת שלא הספקתי לענות מוקדם יותר.
ניתן להכין את העוגה עם בסקוויוטים רגילים.
יום טוב…
רינה תגובה מאת:
האם בציפוי אפשר לשים 200 גרם שוקולד חלבי
דנה רביב תגובה מאת:
היי רינה, את יכולה לשים בציפוי חבילה נוספת של שוקולד חלב במקום שוקולד מריר אך קחי בחשבון שהעוגה תהיה מתוקה מאוד…
כאשר משתמשים גם בשוקולד מריר נוצר איזון במתיקות הציפוי.
בהצלחה…
שולי תגובה מאת:
תודה על המתכונים הנהדרים שאת שולחת .
האים ניתן להקפיא את עוגת הפרמידה???
תודה
דנה רביב תגובה מאת:
היי שולי, אף פעם לא הקפאתי את העוגה הזו אך לפי דעתי אין שום בעיה להקפיא אותה.
שבת שלום.