אתמול הייתי בסופר וקניתי דלעת יפיפייה , בדרך כלל כשאני קונה דלעת אני ישר חושבת על אנטיפסטי, מרק דלעת או על תוספת לקוסקוס…
אבל הפעם שעת הצהריים התקרבה והבטחתי לבנות שלי קציצות עוף טעימות, קציצות עוף ברוטב עגבניות היא מנה פופולארית אצלנו אבל הדלעת הזו ממש דרשה שיעשו איתה משהו 🙂
אז במיוחד עבור הבנות שלי ובזכות הדלעת המדהימה שמצאתי בשוק, הכנתי קציצות עוף ברוטב דלעת על מצע של קוסקוס והמנה יצאה פשוט מדהים.
מרכיבים
לקציצות:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל בינוני מגורר בפומפייה
- ¾ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- מעט פלפל שחור
- 1 כף גדושה קמח
- חופן של עשבי תיבול- פטרוזיליה, כוסברה...
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
- 1 שן שום טרייה כתושה או 2 קוביות שום קפוא
- חתיכה של דלעת- בערך במשקל של 400 גרם אפשר יותר.
- 4 כוסות מים פושרים
- ½ 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- פלפל שחור לפי טעמכם האישי
- מעט פפריקה חריפה- לא חובה
הוראות הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עד לתערובת אחידה ומניחים במקרר.
- מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל המגורר, מטגנים על להבה בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתרכך והופך להיות מעט שקוף, בערך 3-4 דקות.
- מוסיפיםאת השום הכתוש ומערבבים.
- מגררים את הדלעת בפומפייה בצידה הגס ומוסיפים לסיר.
- מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר, מבשלים למשך כ-5 דקות עד שהדלעת מתרככת . (לא לשכוח לערבב...)
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים לדקה.
- יוצקים את המים ומכסים.
- מבשלים למשך 20 דקות.
- מוציאים את תערובת הקציצות ויוצרים כדור קטן ומכניסים אותו ישירות לרוטב שעדיין מתבשל על להבה נמוכה (מבעבע).
- כדאי להניח קערה קטנה עם מעט מים ולטבול את הידיים כדי שהתערובת תידבק.
- מבשלים למשך 30 דקות לפחות (אפשר יותר כדי שהקציצות יספגו את טעם הרוטב).
הערות
כדאי להגיש לצד קוסקוס או פתיתים...
כתיבת תגובה