סמבוסק הוא מאכל אהוב מאוד בקרב העדה העיראקית.
מאז היותי קטנה אני זוכרת את סבתי מכינה סמבוסק במילוי גבינות, בצל מטוגן, בשר ועוד. אך הסמבוסק האהוב ביותר והמוכר ביותר הוא סמבוסק חומוס, החומוס מבושל וטחון לגרגירים קטנים בשילוב עם בצל מטוגן והרבה תבלינים.
אפשר להכין סמבוסק בדרך המסורתית שהיא בעצם טיגון קל ומהיר משני הצדדים או לאפות בתנור.
אני חייבת להגיד שכדי להגיע לטעם האמיתי של סמבוסק עיראקי צריך לטגן ולא לאפות…
כמובן שאם מכינים אותו נכון הוא לא יספוג המון שמן.
את המתכון הזה קיבלתי מאמא שלי שעושה את הסמבוסקים הכי טובים בעולם!!!
תהנו!
מרכיבים
מרכיבי המילוי:
- ¼ כוס שמן
- 500 גרם גרגירי חומוס מבושלים או מקופסאת שימורים- הוראות לבישול חומוס:
- 4 בצלים בינוניים
- ½ כפית כמון
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית אבקת צ׳ילי או פפריקה חריפה-לא חובה.
מרכיבי הבצק:
- 4 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית כמון
- ¼ כוס שמן
- ⅔ 1 כוס מים פושרים
הוראות הכנה
מתחילים בהכנת המילוי:
- במעבד מזון טוחנים את גרגירי החומוס לפירורים ומניחים בצד.
- קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות.
- מחממים ¼ כוס שמן במחבת גדולה על להבה בינונית גבוהה.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד להזהבה קלה, הבצל מתרכך ומעט משחים.
- מזיזים את המחבת הצידה מהאש ומוסיפים את התבלינים. (זאת על מנת למנוע מהתבלינים להישרף) מערבבים עד שכל הבצל מכוסה בתבלינים.
- מחזירים את המחבת ללהבה אך מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר.
- מוסיפים את החומוס הטחון ומערבבים תוך כדי בישול למשך 5 דקות עד שהתערובת הופכת להיות רכה ומעט דביקה.
- מסירים מהאש מניחים בצד לקירור.
הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר (אפשר ללוש בידיים) מניחים את הקמח, מלח, כמון, שמן ואבקת האפייה ומתחילים בערבוב איטי תוך כדי הוספת המים.
- לשים את הבצק רק עד שהמים נספגים ומתקבל בצק רך ולא כל כך דביק.
- משמנים מעט את הידיים ואת משטח העבודה (כפית שמן מספיקה).
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ומתוכו יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים אותם על המשטח המשומן.
הכנת הסמבוסק:
- בעזרת מערוך מרדדים כדור בצק לעלה עגול לא דק מידי כדי שיוכל להחזיק את המילוי.
- מניחים כף מתערובת המילוי במרכז הבצק המרודד ומקפלים לשניים ומהדקים היטב בקצוות כדי שלא יפתח במהלך הטיגון. ניתן להשתמש בכלי מיוחד לאמפנדס שיוצר כיסונים מהודקים...
- מחממים מעט שמן לטיגון במחבת רחבה על להבה בינונית (גובה השמן הוא בערך חצי ס"מ ולא יותר.
- מעבירים בעדינות את הסמבוסק לשמן ומטגנים עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם בצד השני. בערך 5 דקות.
- מוציאים את הסמבוסק מהטיגון ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
הערות
ניתן להכין כמות גדולה של מילוי ולהקפיא בקופסא אטומה וכך אפשר רק להכין בצק.
כתיבת תגובה