עוגת גבינה קרה היא הקינוח המושלם לימי הקיץ החמים אך מה קורה אם בא לנו לגוון את עוגת הביסקוויטים או את עוגת הגבינה האפויה?
עוגת לוטוס היא הטרנד החדש של עוגות הגבינה ובמיוחד לכבוד חג השבועות כדאי לנסות ולהכין אותה.
העוגה דומה לעוגת גבינה פירורים אך עם פחות סוכר ופחות גבינה.
תחתית של עוגיות לוטוס נמסות בפה בטעם קרמל שכל אחד ואחד מאיתנו מכור אליהן, שכבת גבינה וקצפת ואם זה לא מספיק אז יש גם את שכבת הציפוי הדקה של ממרח הלוטוס.
תענוג צרוף בשלוש שכבות…
עוגת לוטוס
מאת: דנה רביב
זמן הכנה:
זמן בישול:
זמן כולל:
מרכיבים
לתחתית העוגה:
- 250 גרם עוגיות לוטוס (חבילה אחת של עוגיות)
- 100 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגבינה:
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 2 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה (500 מיליליטר)
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
לציפוי:
- 3 כפות גדושות ממרח לוטוס
הוראות הכנה
הכנת הבסיס:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- במעבד מזון טוחנים את העוגיות לפירורים דקים. (אפשר לפורר בידיים או בפטיש)
- מעבירים את הפירורים לקערה, יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה.
- מעבירים את התערובת לתבנית עגולה (מעט משומנת בספריי שמן) בקוטר 24 ס"מ ומהדקים היטב לשכבה אחידה. ניתן להעזר בתחתית של כוס).
- אופים בתנור למשך 20 דקות.
- מוציאים את בסיס העוגה מהתנור ומניחים בצד עד שיתקרר.
הכנת שכבת הגבינה:
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, סוכר וניל וחצי מכמות הסוכר עד שהסוכר קצת נמס ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה למשך 2 דקות ומוסיפים את חצי כמות הסוכר שנותרה.
- ממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה אך לא יותר מידי, (שימו לב כי זה קורה מהר).
- מעבירים שליש מהקצפת לקערת הגבינה ומקפלים בעדינות. (תנועות הקיפול הן מתחתית הקערה כלפי מעלה.
- מוסיפים שליש נוסף של קצפת וממשיכים לקפל בערך 4-6 תנועות ולא יותר מידי.
- מסיימים לאחד את הקצפת לגבינה עד שהתערובת אחידה.
- מוודאים שבסיס העוגה כבר לא חם ויוצקים את תערובת הגבינה מעל, מיישרים את פני העוגה בעזרת מרית.
- עוטפים בניילון נצמד, מניחים את התבנית בצלחת גדולה או מגש למקרה שמעט מהנוזלים יצאו מהתבנית ומעבירים למקרר למשך לילה שלם. ככל שיופרשו יותר נוזלים מהעוגה כך היא תהיה יותר יציבה מאחר ולא משתמשים במתכון זה בג׳לטין.
- לאחר שהעוגה היתה לילה שלם במקרר ניתן ליצוק את הציפוי.
הכנת הציפוי:
- מחממים את ממרח הלוטוס כמה שניות במיקרוגל ומערבבים עד שהממרח הופך להיות נוזלי אך לא חם.
- יוצקים את הציפוי מעל לעוגה ומזיזים מעט את העוגה לצדדים על שהציפוי מכסה את כל פני העוגה.
- מעבירים לקירור שוב למשך שעתיים כדי שהציפוי יתמצק.
הערות
יש חבילות של עוגיות לוטוס שלא ארוזות אחת אחת אלא חבילה עם עטיפה לבנה (גם עולה פחות).
העוגה לא מכילה חומרים מיצבים ומבוססת על גבינה דלת שומן ולכן היא רכה ומכילה יותר נוזלים.
על מנת שהעוגה תהיה יציבה יש להניח לה להיות לפחות לילה במקרר ואפילו יותר כדי שתאבד את כל הנוזלים.
אם תרצו לזרז את התהליך תוכלו להשתמש בגזה כדי לסנן את הגבינה לפני השימוש בה או להשתמש בגבינת שמנת...
העוגה לא מכילה חומרים מיצבים ומבוססת על גבינה דלת שומן ולכן היא רכה ומכילה יותר נוזלים.
על מנת שהעוגה תהיה יציבה יש להניח לה להיות לפחות לילה במקרר ואפילו יותר כדי שתאבד את כל הנוזלים.
אם תרצו לזרז את התהליך תוכלו להשתמש בגזה כדי לסנן את הגבינה לפני השימוש בה או להשתמש בגבינת שמנת...
מורן תגובה מאת:
היי,
האם אפשר להקפיא את העוגה?
יש לי נסיעה של שעתיים וחצי ואני מפחדת שהיא לא תחזיק מעמד בנסיעה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מורן,
במקרה הזה רצוי שתקפיאי, העוגה לא תחזיק מעמד.
יום מקסים.
קרן תגובה מאת:
העוגה הזאת פשוט מעולה! היא הפכה להיות עוגת היום הולדת של בעלי 🙂
תודה לך על מתכון מצוין.
דנה רביב תגובה מאת:
היי קרן,
אני ממש שמחה לשמוע.
שבוע טוב
בר תגובה מאת:
הי אם אני רוצה להוסיף ג'לטין לעוגה .. כמה גרם ג'לטין להוסיף ומתי?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום בר,
ע״מ להוסיף ג׳לטין לעוגה, השתמשי בשקית אחת של אפקת ג׳לטין (14 גרם), עליך לערבב את הג׳לטין בחצי כוס מים קרים ואז לחמם מעט (החימום יכול להיות במיקרוגל או על הגז), יש לשים לב שהג׳לטין לא רותח אלה רק מתחמם ונמס.
את תערובת הג׳לטין ניתן להוסיף לתערובת הגבינה (לפני הוספת הקצפת).
חג שמח ושנה טובה.
ליאנה תגובה מאת:
אם משתמשים בגבינת שמנת צריך גם לאפות את הבסיס?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום ליאנה,
רצוי לאפות את תחתית העוגה בכל מצב מאחר וגם בגבינת שמנת יש נוזלים ובעזרת אפיית התחתית העוגה תהיה יציבה יותר.
אין ספק שעם גבינת שמנת העוגה תהיה טעימה הרבה יותר.
רונה תגובה מאת:
אני יכולה להוסיף גלטין לעוגה ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רונה, בוודאי שאפשר…
יום מקסים.
זוהרה תגובה מאת:
הי דנה עשיתי אתמול את העוגה מבחינת טעמים היא מצויינת אך לדעתי אין צורך באפיית התחתית. היא ממש קשה לחיתוך ושנית כאשר מורידים אותה מהמקפיא היא מאוד נוזלית אני מציעה להשאיר אותה במקפיא ולהוציא כמה דקות לפני הגשה אשמח לתגובה. זוהרה
דנה רביב תגובה מאת:
היי זוהרה, מאחר ומשתמשים בגבינה בעלת אחוז שומן נמוך בעוגה, היא מכילה כמות נוזלים גבוהה ואפיית הבסיס היא הכנה לקליטת הנוזלים (הנוזלים נספגים בתחתית העוגה ומרככים את הבסיס). במקרה שבו מקפיאים את העוגה כלומר את הנוזלים, הפרשת הנוזלים תתבצע בזמן תהליך ההפשרה במקרר. אם חתכת אותה קפואה הבסיס לא התרכך ולכן נשאר קשה.
עליך להניח את העוגה במקרר על מנת לאפשר לנוזלים להיספג בתחתית (ללא אפיית הבסיס תחתית העוגה יהיה רטוב מידיי ולכן מומלץ לאפות אותו).
שני תגובה מאת:
היי,
רציתי לשאול, אני יכולה להכין ולהקפיא את העוגה ל4 וחצי ימים? זה ייצב אותה יותר?
ואיך אפשר שהנוזלים יצאו לאנשהו ולא ישארו בתבנית?
אשמח לתשובה במהירות
דנה רביב תגובה מאת:
היי שני, את יכולה להקפיא את העוגה.
בנוגע לנוזלים את יכולה להניח את העוגה על צלחת גדולה. אני תמיד בודקת ומרוקנת מידי פעם עד שאין יותר נוזלים.
בעוגה הזו התחתית עשויה מעוגיות הלוטוס שהן לא סופגות הרבה בניגוד לפתי בר ובנוסף אין בתערובת הגבינה חומרים מייצבים כמו ג׳לטין שימנעו את הנוזלים,
קצת יותר עבודה אבל היא בהחלט שווה את זה…
גמר חתימה טובה.
צליל תגובה מאת:
עוגה מצויינת! אני הופסתי פודינג וניל לתערובת הגבינה על מנת לייצבה ואת התחתית חממתי 10 דקות על 100 מעלות. יצא טעים!
רון תגובה מאת:
הבסיס נשרף לפי הוראות ההכנה במתכון זה.
הבסיס נוטה להישרף בקלות רבה ובמהירות, ולכן עדיף לשים בתנור על חום שבין 150-160 מעלות לפרק זמן של 12 עד 16 דקות, תלוי בעוצמת התנור, וכדאי לבדוק כל דקה שתיים.
עוגה מדהימה.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רון, תודה על התגובה.
אני מכינה את העוגה לפי המתכון שרשמתי אך כל תנור הוא מעט שונה ולכן יש תמיד לבדוק את בסיס העוגה על מנת שלא ישרף.
יום מקסים…
רימה תגובה מאת:
אפשר לשים אותה מהבוקר עד הערב במקרר ולא לילה שלם?
ואם כן לכמה שעות מומלץ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רימה,
שהות קצרה מידי במקרר עלולה למנוע מהעוגה להתייצב ולכן מומלץ להשאיר את העוגה לפחות לילה שלם במקרר. אם בכל זאת את זקוקה לעוגה במהירות את יכולה לנסות לקרר אותה במקפיא במשך כ 4 שעות.
לין תגובה מאת:
הי, הכנתי את העוגה יצא מאוד טעים אבל התחתי ממש קשה בשביל לחתוך צריך ממש להתאמץ, האם עשיתי משהו לא בסדר?
דנה רביב תגובה מאת:
שלום לין,התחתית מתרככת בעזרת הנוזלים של תערובת הגבינה הנספגים בתחתית במהלך שהות העוגה במקרר.
ישנה עוד אפשרות והיא שהתחתית נאפתה קצת יותר מידי אך בכל מקרה כל זה מסתדר בעזרת הנוזלים.
miri תגובה מאת:
מה אמור לייצב את העוגה אין קמח אין קורנפלור העוגה יצאה רכה מאוד לא ניצן להגיש אותה אלא כסוג של מוס.
דנה רביב תגובה מאת:
היי מירי, העוגה מבוססת על גבינה דלת שומן ולכן היא רכה יותר מעוגות אחרות.
כדי שהעוגה תהיה יציבה יש להמתין לפחות לילהואפילו יותר כאשר היא במקרר וכל הנוזלים יצאו. העוגה מתייצבת לחלוטין לאחר איבוד הנוזלים.
סוף שבוע טוב…
פולי תגובה מאת:
עשיתי הכל לפי המתכון יצא טעים אבל יש לי המון מים בתחתית באסה
🙁
אורנה תגובה מאת:
לא ניתן היה להשאיר אותה במקרר עד שהיא תתייצב היא חוסלה מהר מאוד
הכנתי גם את המליבי הוא יצא טעים בטרוף קיבלתי הרבה מחמאות גם על העוגה וגם על המליבי
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה, כיף גדול לשמוע…
אני מאוד שמחה לקרוא תגובות כאלה.
שיהיה סוף שבוע נפלא.
אורנה תגובה מאת:
יש לי שאלה עשיתי הכל לפי המתכון אבל העוגה רכה מידי ולא יציבה מספיק
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורנה, העוגה מגירה נוזלים במהלך שהותה במקרר (הליך שמיצב אותה), אם העוגה רכה מידי אז את יכולה להשאיר אותה לשהות ארוכה יותר במקרר.