עוגיות אלפחורס פשוט מדברות בעד עצמן! נימוחות ונמסות בפה, פשוט תענוג גדול…
את המתכון המדהים הזה קיבלתי מאמא של חברה שמכינה אותן שנים, מה שמשך אותי מאוד למתכון המסוים הזה היא העובדה שהעוגיות האלו ממש נמסות ועדינות לעומת כל המתכונים שניסיתי עד היום.
בנוסף היא גם מכינה אותן כל כך קטנות שממש אי אפשר לעמוד בפניהן.
שומרים אותן בקופסא אטומה במקפיא ללא המילוי ומוציאים לפי הצורך, לא צריך אפילו להפשיר אותן הן מפשירות בתוך דקות בעצמן.
את הבצק מכינים לילה לפני כדי שינוח במקרר (שווה כל רגע).
רק תזכרו שהזהרתי אתכם!
מרכיבים
- 2 כוסות קורנפלור
- 1 שקית אבקת אפייה- 10 גרם
- ¾ חבילת מחמאה רכה בטמ"פ החדר- 150 גרם
- ½ 1 כוסות אבקת סוכר
- ¾ כוס קמח
- 6 חלמונים
- קמצוץ מלח
למילוי:
- ריבת חלב
- שוקולד
- ממרח לוטוס
- קוקוס לציפוי
- כדי לקרוץ את העיגולים מהבצק אני משתמשת בצנטר זילוף גדול ומשתמשת בצד ההפוך שלו, תוכלו להשתמש גם בפקק של בקבוק שתייה בקוטר של 2 עד ½ 2 ס"מ.
הוראות הכנה
הכנת הבצק
- מניחים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח ואבקת סוכר ומערבבים אותם מעט.
- מוסיפים את המחמאה והחלמונים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. שימו לב לא ללוש יותר מידי.
- עוטפים היטב את הבצק בניילון נצמד ומניחים למקרר למשך הלילה.
- לאחר שהבצק נח במקרר לילה שלם, מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בעובי של 3-4 מ"מ.
- קורצים עיגולים קטנים ומעבירים אותם לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ניתן להעזר בסכין לא חדה כדי להרים אותן לתבנית.
- אופים בתנור למשך 7 דקות בדיוק ולא יותר למרות שהעוגיות לא נראות מוכנות.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט לפני הוצאתן מהתבנית.
- מחלצים את העוגיות מהתבנית ומעבירים לקופסא אטומה עד לכשעתיים לפני ההגשה.
הגשה
- לוקחים עוגיה ומניחים חצי כפית של ממרח על צידה ההפוך.
- לוקחים עוגיה נוספת ומניחים מעל למילוי כאשר החלק התחתון של העוגיה פונה לממרח.
- לוחצים בתנועה סיבובית עד שקצת מהמילוי יוצא החוצה.
- מגלגים את צידי העוגיה בקוקוס ומניחים בצלחת.
הערות
במתכון זה משתמשים במחמאה ולא בחמאה בעיקר משתי סיבות:
1) השימוש בחמאה משאיר טעם וריח חזקים במיוחד בעוגיה והשילוב שלו עם המילוי (לטעמי) גורע מטעם העוגיה.
2) העוגיה עצמה פרווה והשילוב שלה עם ממרחים לא חלביים יכול להפיק עוגיית אלפחורס פרווה.
1) השימוש בחמאה משאיר טעם וריח חזקים במיוחד בעוגיה והשילוב שלו עם המילוי (לטעמי) גורע מטעם העוגיה.
2) העוגיה עצמה פרווה והשילוב שלה עם ממרחים לא חלביים יכול להפיק עוגיית אלפחורס פרווה.
עדי תגובה מאת:
היי 2 שאלות…
1.האם העוגיות יוצאות ממש נימוחות ורכות ונמסות בפה?
2.אם אני רוצה להשתמש בחמאה – יש לשים את אותה הכמות שכתובה כאן על המחמאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי
העוגיות יוצאות מאוד נימוחות!
לא להחליף בחמאה כי החלב שבחמאה משנה את המרקם.
חג שמח
חיה תגובה מאת:
האם העוגיות טובות בהקפאה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי חיה,
העוגיות נשמרות מעולה בהקפאה בתנאי שהן ללא מילוי.
ממליצה בחום
יום נפלא.
אודאל תגובה מאת:
היי , האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן ? זה פשוט לא בריא והייתי רוצה שהעוגיות באמת יהיו פרווה ולכן אני לא משתמשת בחמאה .
אם אפשר להחליף בשמן אז באיזה כמות ?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אודאל,
לא שיניתי מעולם את המתכון הזה.
את יכולה לנסות אך אני לא ממליצה…
בהצלחה! יום מקסים.
רועי תגובה מאת:
היי דנה!
ניסיתי להכין את המתכון ומאוד הסתבכתי עם רידוד הבצק והוא נדבק לי למערוך.
אשמח לקבל טיפים איך לרדד בצק, על איזה משטח ועוד
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי רועי, המשטח הנוח ביותר לרידוד הוא השייש במטבח.
הבצק שלך יצא מעט לח מידי, זה מאוד תלוי בקמח. פשוט תלוש מעט את הבצק על המשטח עם קצת קמח עד שהוא נוח לעבודה.
שבת שלום…