לפעמים מגיעים אורחים ומתחשק להכין קינוח מהיר, את הקינוח הזה למדתי מחברה טובה שבמקרה הייתי אצלה באותו יום שהיתה צריכה לארח יותר מעשרה אנשים.
היא הכינה בקלות ובמהירות קינוח מהיר ביותר שגרף מחמאות ללא סוף! כמובן שגנבתי אחד לעצמי…
כדאי לדאוג שתמיד יהיו לכם במקרר המצרכים הללו וככה להיות מוכנים עם קינוח מדהים בצ'יק.
מרכיבים
לקצפת:
- 4 כפות סוכר לבן או 6-7 כפות אבקת סוכר
- 500 מיליליטר שמנת מתוקה להקצפה- 2 מיכלים
להגשה:
- בערך 200 גרם חלבה מסולסלת (שערות חלבה...) או חלבה מפוררת
- 4-5 כפיות סילאן
- 4 כפות פירורי פקאן סיני
- 4-5 כפיות טחינה גולמית
- 10-13 כוסות קטנות לקינוחים- אני משתמשת בכוסות חד פעמיים
הוראות הכנה
- מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, בערך 3-4 דקות.
- טועמים את הקצפת ובמידה ורוצים יותר מתיקות ניתן להוסיף אבקת סוכר (לא סוכר רגיל).
מתחילים בהרכבת הכוסות:
- לוקחים מעט מהחלבה ומניחים בתחתית כל כוס.
- יוצקים מעל בערך 2 כפות מהקצפת.
- מוסיפים חצי כפית טחינה גולמית.
- מפזרים מעל עוד קצת מהחלבה.
- מפזרים מעט פירורי פקאן סיני.
- לבסוף מקשטים ברבע כפית סילאן.
יסכה תגובה מאת:
תודה על הכל!
ושאלה קטנה: יש לך מדריך להכנת קצפת צמחית?
כי תמיד כשאני מכינה קצפת היא ממש לא ניתנת לזילוף היא נהיית קשה ולפעמים היא מקבלת מרות….
אני שמה 500 מ"ל קצפת צמחית עם קופסת פודינג של אסם…
יש דרך לשפר את זה למשהו אכיל?
מעריכה המונהמון…
דנה רביב תגובה מאת:
היי
להכנת קצפת פרווה אין צורך להוסיף הרבה אינסטנט, אולי כף או שתיים… הייתי ממליצה על הקצפה עם אבקת סוכר ללא אינסטנט
אם בכל מקרה תרצי אינסטנט תוסיפי ממש טיפה מכיוון שהוא מקשה מאוד.
בהצלחה וחג שמח
shila תגובה מאת:
היי דנה! האם אפשר במקום טחינה גולמית משהו אחר אשמח למענה . חג שמח!!!
דנה רביב תגובה מאת:
היי שילה
את יכולה לוותר על הטחינה או להמיר במייפל, קרמל וכל רוטב אחר שאוהבים
חג שמח
רחל תגובה מאת:
הכנתי את הקינוח ואכן היה קל, מהיר מרשים ובעיקר טעיםםםם
תודה!!
עדי תגובה מאת:
הי דנה, מאוד אוהבת ומשתמשת במתכונים שלך. רציתי לשאול, אפשר להכין את הקינוח ערב קודם?
דנה רביב תגובה מאת:
היי עדי,
אין שום בעיה להכין את הקינוח ערב קודם.
כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר אני ממליצה להקציף את הקצפת ולהעביר לקופסא אטומה כדי שלא תספוג ריחות מהמקרר.
תרכיבי את הקינוח כשעתיים שלוש לפני שאוכלים.
תמיד לשמור בקירור.
חג שמח.
סיגלית אביטן תגובה מאת:
השאלה שלי לגביי הקינוח קצפת חלבה ופקאן – קינוח מהיר
האם אפשר לעשות את זה לא חלבי?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סיגלית, בהחלט ניתן להכין את הקצפת בעזרת שמנת מתוקה צמחית אך לא כולם אוהבים את הטעם.
אם את מכינה בבית בדרך כלל קצפת פרווה ואתם אוהבים את טעמה תוכלי לנסות ונשמח אם תשתפי אותנו בתוצאה…
יום מקסים.