סלט ביצים נמנה בין הסלטים השכיחים ביותר כמעט בכל העולם.
אני מכינה את הסלט ביצים עם מעט מיונז כדי שלא ישתלט על טעם הביצים וכמובן איך אפשר בלי בצל ירוק?!
אני אוהבת להגיש את הסלט הזה בתוך פחזניות קטנות, ככה אמא שלי היתה מגישה לי כשהייתי קטנה וכנראה שגם הצורה היתה אחראית על ההתאהבות שלי בסלט הפשוט והטעים הזה.
תמיד כשאני מכינה לבת שלי כריך עם סלט ביצים לבית הספר היא חוזרת ומספרת לי כמה שמחה לגלות את הכריך האהוב עליה ביותר בתוך קופסאת האוכל… כן כן הכריך האהוב עליה הוא לא שוקולד.
מרכיבים
- 6 ביצים
- ¼ כפית מלח
- ½ גבעול בצל ירוק (לא חובה)
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- כף מיונז (ניתן להוסיף יותר למי שאוהב...)
הוראות הכנה
- מניחים את הביצים בקלחת קטנה וממלאים מים עד לגובה הביצים או טיפה יותר.
- מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל עוד כ-10-15 דקות.
- שופכים את המים ומניחים לביצים להתקרר לחלוטין.
- משתמשים בפומפייה על צידה הגס ומגררים את הביצים לקערה בינונית.
- קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל ומערבבים היטב, אפשר להוסיף עוד מיונז אם רוצים סלט שדומה יותר במרקמו למחית.
- טועמים ומתקנים תיבול...
הערות
תבלו את הסלט לפי טעמכם האישי, יש כאלו שאוהבים המון פלפל שחור או בלי מלח...
כתיבת תגובה