מה כבר אפשר להגיד על פחזניות??? מלוחות, מתוקות… במילוי כזה או אחר הן פשוט מושלמות בכל מצב.
בפסח אני מכינה פחזניות מקמח מצה טחון דק דק שגם נקרא קמח עוגה.
הפחזניות הללו יוצאות אווריריות כל כך וחלולות במרכזן, הן רק מחכות למילוי טעים שישתלב בתוכן. השנה אנחנו מילאנו אותן בכבד קצוץ המסורתי.
הסוד של הפחזניות הוא להשאיר אותן מספיק זמן בתנור כדי שלא יצנחו לאחר הקירור…
מרכיבים
- 4 ביצים
- 100 גרם מרגרינה
- ½ 1 כפיות מלח
- 1 כוס מים
- 1 כוס קמח מצה טחון דק (קמח עוגה)
- כלים מיוחדים: כף עץ, שקית זילוף ומיקסר (רצוי)
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- בסיר בינוני מחממים: מים, מרגרינה ומלח עד לרתיחה.
- כאשר נוצרות בועות מוסיפים בבת אחת את הקמח ובוחשים בזריזות עד ליצירת תערובת שנפרדת מהדפנות ונראת כמו פירה.
- מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומערבבים במהירות בינונית למשך כדקה.
- תוך כדי ערבוב מוסיפים ביצה וממתינים שתיבלע לתוך התערובת.
- מוסיפים את הביצה השנייה וממשיכים לערבב, עוצרים את המיקסר ומגרדים את התערובת שנדבקה לדפנות.
- ממשיכים להוסיף את הביצים הנותרות אחת אחת עד לקבלת תערובת חלקה ודביקה.
- מעבירים לשקית זילוף.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית שטוחה וגדולה (תבנית תנור).
- מזלפים פחזניות בגודל הרצוי, אני מכינה פחזניות קטנות בכמות של כף בערך. תנועת הזילוף היא פשוטה מאוד: מניחים את פתח השקית מלמעלה ולוחצים בעדינות כ-3 שניות ולאחר מכן מושכים בתנועה חדה כלפי מעלה ליצירת צורה כמו של קרמבו.
- משטיחים את הקצה העליון כדי שלא ישרף וכדי לעשות זאת מרטיבים מעט את האצבע ומועכים מעט את השפיץ שנוצר.
- אופים במרכז התנור למשך 20 דקות לפחזנית קטנה. זמן האפייה מחושב לפי גודל הפחזנית ויש להאריך את זמן האפייה במידה וצריך. במידה והאפייה לא מספיקה הפחזניות יתכווצו ויאבדו מנפחם לאחר שיתקררו ולכן יש להוציא פחזנית אחת לקירור ולוודא שהיא אפוייה לחלוטין. (הפחזניות צריכות להיות קלות מאוד מאחר ויש המון אויר בתוכן).
הערות
המתכון מניב 50-60 פחזניות קטנות.
כתיבת תגובה