השילוב של קוקוס ושוקולד בעוגה, הוא תמיד שילוב מוצלח. כשהחלטתי להכין את המתכון הזה היה לי מאוד חשוב לבנות מתכון פשוט לעוגה בחושה אוורירית שתשלב את השוקולד והקוקוס בצורה מאוזנת.
כדי לעשות זאת גיררתי את השוקולד לשבבים בעזרת פומפיה והוספתי אותו לתערובת… התוצאה היא עוגת שוקולד וקוקוס אוורירית שקל להכין וכיף לאכול.
מרכיבים
- 4 ביצים
- ½ 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר (מגורר בפומפייה גסה)
- 1 כוס קוקוס
- אבקת סוכר לקישוט.
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בכד קטן מערבבים את השמן, המים ותמצית הוניל ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
- מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה.
- מאטים את קצב המיקסר למהירות נמוכה ויוצקים באיטיות חצי מכמות הנוזלים (מים, שמן ותמצית וניל).
- מוסיפים חצי מכמות הקמח וממשיכים לערבב באיטיות עד שרוב הקמח נבלע בתערובת.
- יוצקים את מחצית הנוזלים שנותרה ולאחר מכן את שארית הקמח.
- עוצרים את המיקסר ומוציאים את הקערה.
- מוסיפים חצי כוס קוקוס וחצי מכמות השוקולד המגורר ומקפלים בעדינות בעזרת מרית. תנועות הקיפול הן מלמטה כלפי מעלה לאט.
- מוסיפים את יתרת הקוקוס והשוקולד ומקפלים שוב.
- כאשר התערובת אחידה יוצקים אותה לתבנית עגולה משומנת בקוטר 26 ס״מ.
- אופים למשך 50-60 דקות עד שקיסם או שיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים. שימו לב לא לייבש את העוגה יותר מידי...
- לאחר שהעוגה מתקררת מפזרים אבקת סוכר.
רוחמה תגובה מאת:
להכניס למג׳ימיקס ולרסק. זה עובד יופי.
דנה רביב תגובה מאת:
היי רוחמה
רעיון נהדר…
יום מקסים
דליה תגובה מאת:
הי
מה אפשר להכניס בימקום קוקוס
דנה רביב תגובה מאת:
היי דליה,
את יכולה לנסות להחליף בשקדים טחונים או אגוזים אך העוגה עלולה מעט להיות יבשה. אני לא ממש ממליצה.
שבת שלום
חיה מסוט תגובה מאת:
העוגה יצאה טעימה מאוד!
השתמשתי בכוס סוכר,
זה הספיק.
מצטיינת ליד הקפה.
תודה דן
עינת תגובה מאת:
איך מגרדים 200 גר שוקולד בלי שתישבר היד? 😉
דנה רביב תגובה מאת:
היי עינת, אין דרך מיוחדת שאני מכירה כדי לגרר שוקולד בקלות… את יכולה להכניס את השוקולד למקרר כשעה לפני הגירור.
מקלפים רק חצי מנייר האריזה כדי שהידיים לא יחממו את השוקולד. אני משתמשת בפומפיה בצידה הגס.
אורית תגובה מאת:
הכי פשוט בעולם במעבד מזון עם הסכין הבודדת, עובד פלאים. מומלץ לשים את הסכין במקפיא כמה דקות לפני כדי שהשוקולד לא יימס, ולעשות בפולסים