את המתכון הבא של לזניה בשר וחצילים הרכבתי עבור סדנה שהתארחתי בה. המרכיב העיקרי בסדנה היה פסטה איכותית אז כמובן שלזניה הייתה הבחירה האינטואיטיבית שלי, עם זאת, התחשק לי להרכיב מתכון מיוחד ובשרי. לאחר כמה רגעים עלה לי הרעיון לשלב בין לזניה למוסקה, התוצאה: לזניה בשרית מפנקת בשילוב חצילים ועגבניות בתנור… המנה הפכה להצלחה מסחררת ואני מאוד מרוצה ממנה, מקווה שגם אתם תאהבו.
מרכיבים
- 8-10 דפי לזניה איכותיים, אני השתמשתי בברילה.
- 2-3 עגבניות- חותכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
- 2 חצילים בינוניים
לתערובת הבשר:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 עגבניה קצוצה קטן מאוד
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פפריקה
לרוטב:
- 1 קופסא של רוטב עגבניות איכותי (לא מתובל), אני השתמשתי בברילה. ניתן להשתמש בעגבניות מרוסקות בתוספת רסק.
- 1 כוס מים
- ½ כפית סוכר
- ¼ כפית קינמון
- מעט פלפל שחור גרוס
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כמון
- ½ כפית תבלין בהרט (למי שאין יכול להחליף ב- ¼ כפית קינמון
הוראות הכנה
- קולפים חלקית את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מניחים את פרוסות החציל במסננת וממליחים בנדיבות כל שכבה כך שכל פרוסה תהיה מצופה במלח, (פעולה זו תנטרל את מרירות החציל).
- מניחים את המסננת מעל לצלחת עמוקה מאחר והחציל יגיר נוזלים ומניחים בצד.
הכנת הבשר:
- מחממים שמן במחבת רחבה ומעט עמוקה על להבה גדולה.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים, זמן הטיגון הוא בערך 5 דקות עד שכל הבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את העגבניה הקצוצה והתבלינים ומערבבים, מבשלים לעוד כדקה ומכבים את הלהבה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. (לאחר שמסירים מהאש).
- מניחים את תערובת הבשר בצד כדי שתתקרר.
הכנת החצילים:
- סוחטים מעט כמה מפרוסות החציל ומניחים על חצי מגבת נקייה.
- מקפלים את המגבת כדי שתכסה את החצילים ומהדקים כדי שהמגבת תספוג את מירב הנוזלים והלחות של החציל.
- מחממים שמן במחבת טיגון על להבה גבוהה, כמות השמן צריכה לכסות את שטח המחבת.
- מטגנים את פרוסות החציל עד השחמה משני הצדדים ומעבירים לנייר סופג.
- מסיימים לטגן את כל פרוסות החציל.
הרכבת הלזניה:
- שוברים 3-4 דפי פסטה ומסדרים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ, מקפידים שהתחתית תהיה מכוסה לחלוטין.
- מסדרים את פרוסות החציל בשכבה אחידה.
- מפזרים מחצית מכמות הבשר מעל לשכבת החצילים ומשטחים מעט כדי שיכסה את כל שטח התבנית.
- מסדרים פרוסות עגבניה.
- ממשיכים לשכבות נוספות של שברי דפי פסטה, חצילים, המחצית השנייה של הבשר ולבסות פרוסות עגבניה.
הכנת הרוטב:
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל ללזניה כך שיכסה את כל השטח העליון לגמרי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הלזניה למשך 40-50 דקות, משך האפייה ארוך על מנת שכל שכבות הלזניה יתמזגו.
הערות
אני אוהבת להגיש את הלזניה עם התבנית למרכז השולחן ובעזרת כף הגשה גדולה חותכים חתיכה בגודל הרצוי ומרימים עם הכף.
אין יותר יפה מזה...
אין יותר יפה מזה...
אסנת תגובה מאת:
התחלתיי לחתוך את החצילים ויש יותר חצילים ממה שמצולם מה לעשות
דנה רביב תגובה מאת:
היי אסנת,
אין סיבה לדאגה, מה שחשוב זה ששכבת החצילים תכסה את שטח התבנית. אם את אוהבת יותר חצילים ניתן להוסיף.
אסנת תגובה מאת:
יצא טעים מאוד כולם ביקשו שאכין פעם נוספת
אסתר תגובה מאת:
הכנתי ויצא מדהים……. לא היה לי דפי לזניה ועשיתי עם איטריות רחבות מ – ה – מ- ם .
תודה רבה.