עוף במלח הוא עוף שלם שמתבשל בליווי של מלח גס מסביבו, המלח מקנה לעוף טעם מיוחד שקשה להסבירו.
את המנה הזו אני מכינה המון מכיון שאין בה כמעט השקעה של זמן או מרכיבים והתוצאה היא עוף נפלא, שחום ופריך מאוד.
תמיד כשאני מגישה לשולחן צלחת גדולה עם עוף שלם הבנות שלי תמיד מרוצות ומתלהבות נורא מהארוחה "החגיגית" שהכנתי, אין יותר כיף מזה!
מרכיבים
- עוף שלם (מופשר או טרי)
- 1 ק״ג מלח גס לבישול
- 2 ענפי רוזמרין/תימין
- ½ לימון חתוך לרבעים
- 3-4 שיני שום לא קלופות
לתיבול העוף:
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- תבלין לתיבול עוף או פרגיות (לא חובה)
- 2 כפות שמן
הוראות הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מנקים היטב את העוף ומייבשים בנייר סופג.
- מכניסים לתוכו את הלימון ושיני השום וקושרים את השוקיים כדי לשמור על צורתו. ניתן לעשות זאת בעזרת חתיכה של רדיד אלומיניום שמגלגלים לצורה של חבל או חוט קשירה לאפייה.
- בקערית קטנה מערבבים את התבלינים לתיבול העוף ביחד עם השמן.
- מעסים את העוף היטב בתערובת התיבול.
- עוטפים את תבנית התנור או כל תבנית אחרת ברדיד אלומיניום ומעל מניחים נייר אפייה. (ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית גדולה מאוד).
- מניחים את העוף במרכז התבנית ומפזרים מסביבו את כל חבילת המלח בצורה אחידה.
- מניחים את ענפי הרוזמרין/תימין בצידי העוף מעל למלח.
- מכניסים למרכז התנור למשך 25 דקות עד שהעוף משחים ומנמיכים את מעלות התנור ל-180 מעלות, מניחים לעוף להתבשל עוד כ- 30 דקות. (תלוי בגודל העוף, אפשר יותר)
- כדי לבדוק אם העוף מבושל לחלוטין ניתן לעשות חתך קטן בחיבור של הירך לחזה ולראות אם הנוזל שקוף. (אם הוא לא שקוף אז כדאי להמשיך עוד קצת באפייה).
- מוציאים את העוף ומניחים לו למשך 10 דקות לפני שחותכים. (כדי שהנוזלים ישארו בתוך העוף והוא ישאר עסיסי).
אמיר בן שטרית תגובה מאת:
בהתחלה די חששתי, עוף במלח?? החלטתי להכין ויצא נחמד. לא הייתי קורא לזה עוף במלח, הבלוג חמוד, תודה