עוגיות טחינה נימוחות כל כך שלא תאמינו כמה מהר הן נעלמות בתוך הפה!
אני מכינה אותן ממש קטנות בגודל של ביס וכך פשוט חוטפים עוגייה ומכניסים אותה בשלמותה לתוך הפה ופשוט מתענגים על הטעם המתוק שמזכיר לנו חלבה עם רמיזה קטנה של מלח… ממממ…. פשוט ממכר…
המתכון הזה סופר פשוט, 7 שלבים בלבד ויש לכם עוגיות מעולות.
מרכיבים
- 1 כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא)
- ¼ 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 200 גרם חמאה רכה
- קמצוץ מלח
- ¾ כוס סוכר
הוראות הכנה
- מניחים בקערה גדולה את כל המרכיבים ולשים מעט עד לקבלת בצק אחיד ורך.
- מניחים את הבצק במקרר במשך עשר דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מגלגלים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים על נייר האפייה (הכדורים בגודל של זית גדול, ראו תמונה).
- אופים בתנור במשך 13-15 דקות ומוציאים לקירור.
- מפזרים אבקת סוכר ונהנים.
הערות
ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר כשמפתיעים אתכם אורחים...
אורי תגובה מאת:
העוגיות מצוינות. תודה על המתכון.
רק מתוך סקרנות – מה קורה אם ממירים את אבקת האפייה בסודה לשתייה? האם מרקם העוגיות ישתנה והן תהיינה רכות יותר?
דנה רביב תגובה מאת:
היי אורי
תודה על תגובתך, לגבי המרת אבקת האפייה… לא ניסיתי ולכן לא אוכל לתת תשובה, נשמח אם תנסה ותעדכן אותי ואת הגולשים.
חג שמח
עדן תגובה מאת:
העוגיות היו קלות להכנה ויצאו נימוחות.
ליסה אמלן תגובה מאת:
העוגיות יצו מושלמות (למרות שאן לי סוכר וניל ושמתי כפית תמצית וניל (אמיתי) במקום.
פשוט אזלו. תודה!
Cohen ilana תגובה מאת:
העוגיות יצאו מושלמותתתת
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה וחג שמח
רעות תגובה מאת:
שלום. תודה רבה על המתכון.
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן?
דנה רביב תגובה מאת:
היי רעות,
אין אפשרות להמיר את החמאה בשמן אלא רק במחמאה.
רצוי להכין את העוגיות הללו עם חמאה מאחר ובזכות החמאה הן יוצאות נימוכות במיוחד.
יום מקסים
לימור תגובה מאת:
מתכון מנצח!!! יצאו לי עוגיות רכות וטעימות בטירוף שחוסלו כבר באותו היום. תודה רבה לך על השיתוף 🙂
שרה תגובה מאת:
דנה שלום!
יצא לי פצצה!
אפילו מקצת מהבצק הקפאתי, וגם מהם יצאו עוגיות טעימות ופריכות!!! תודה רבה לך!!!
יערה תגובה מאת:
הי דנה בוקר טוב,
הכנתי אתמול את המתכון שלך… חוזרת לעדכן ולמר תודה! יצא מטורףף ממש פריך וטעים!!
אשמח שתעלי מתכונים נוספים לאתר!
תודה,
יערה
דנה רביב תגובה מאת:
היי יערה,
אני שמחה לשמוע !! תודה שחזרת לעדכן. יש לי עוד המון מתכונים מעולים בהכנה 🙂 סוף שבוע נפלא.
דניאל תגובה מאת:
ניתן לשים קמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה?
דנה רביב תגובה מאת:
היי דניאל, בכמות הקמח שיש במתכון יש 10 גרם מרכיב מתפיח ובקמח תופח באותה הכמות יהיה 7 גרם מרכיב מתפיח, זה ממש טיפה פחות ולכן לדעתי לא תהיה בעיה, המקסימום שיקרה זה שהעוגיות יהיו מעט פחות אווריריות ורכות אך לא משמעותית.
בהצלחה.
ליאורה תגובה מאת:
מה אפשר לשים במקום חמאה כדי שזה היה פרווה??
תודה רבה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאורה, עדיין לא ניסיתי לעשות אותן פרווה אבל לדעתי תוכלי בקלות להמיר את החמאה במחמאה.
יום טוב
ליאורה תגובה מאת:
תודה רבה יצאה לי להכין כמה פעמים עם מחמאה ויצא מצוין שאלה- האם אני חיבת לשים מלח ? ובשביל מה צריך ??
דנה רביב תגובה מאת:
היי ליאורה, המלח מוסיף נגיעה קטנה של מליחות בסוף הביס וכמובן מאזן את המתיקות.
לטעמי לא כדאי לוותר עליו אך תוכלי לנסות ולהחליט בעצמך לפי טעמך האישי…
אני שמחה שאהבת את המתכון.
יום מקסים
ראות תגובה מאת:
זה המתכון שחיפשתי!
רך וטעים כל כך!!!
תודה רבה!
שי תגובה מאת:
עשיתי הרגע את העוגיות,יצא מעולה!יישר כח
דנה רביב תגובה מאת:
היי שי,
כיף לשמוע…
יום מקסים.
נטלי תגובה מאת:
עוגיות שאני תמיד חוזרת אליהן
מכינה אותן כבר שנים עם מחמאה ויוצאות מושלמות!!