בצל ממולא הוא הממולא הטעים ביותר לטעמי! הרבה אנשים נרתעים מהכנת ממולא מבצל אך מי שטעם פעם אחת יודע שלא די בכך ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
הבצל נמנה כאחד מהירקות המכילים את הכמות הגדולה ביותר של סוכר ולכן כאשר מבשלים אותו הוא מפריש את כל טעמו המתוק והופך לירק טעים ביותר.
את הממולא הזה מבשלים למשך הרבה זמן על אש קטנה וכך כל הטעמים לבסוף מתחברים לטעם אחד מיוחד שאי אפשר לתאר במילים…
מיותר לציין שהמתכון הזה עבר בדורי דורות של משפחתי כבר כל כך הרבה שנים שאי אפשר לספור…
אז קדימה התחילו לגוון את סיר הממולא!
מרכיבים
למילוי:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- ½ 1 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 1 כפית גדושה מלח
- ¼ כוס שמן
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 בצלים
למילוי:
- 6-8 בצלים גדולים מאוד (הכי גדולים שיש)
לרוטב:
- ½ 1 כוסות מים פושרים
- 2 כפות גדושות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 10 שיני שום- קלופות
- 1 קופסא קטנה של רסק עגבניות (בערך 2 כפות גדושות)
הוראות הכנה
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת גדולה עם ¼ כוס שמן, קוצצים את 3 הבצלים לקוביות קטנות ומטגנים למשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצלים מתרככים ומשנים את צבעם מעט. (לא עד להבה גבוהה מידי כדי שלא ישרפו)
- בינתים מניחים בקערה גדולה את שאר מרכיבי המילוי:בשר, אורז, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום.
- לאחר שהבצלים מוכנים מוסיפים לתערובת הבשר, מניחים לכמה דקות כדי שיצטננו מעט ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
הכנת הבצלים למילוי:
- קולפים את הבצלים וחותכים חתך ארוך מקצה אחד לקצה השני רק עד לעומק חצי הבצל (ראו תמונה).
- מניחים בסיר של מיקרוגל 3 בצלים ומוסיפים כף מים, מכניסים למיקרוגל למשך כ-3 דקות ומוציאים כדי שיתקררו. ניתן להכניס אחד לשקית במקום בסיר. במידה והבצל עדין לא רך מספיק כדי להפריד את השכבות, מחזירים למיקרוגל לעוד דקה.
- כאשר הבצל התקרר מעט מפרידים בעדינות את השכבות ומניחים בצלחת. מומלץ להתחיל עם הכבות הפנימיות כלפי חוץ. (ניתן לחמם שוב במידה והבצל קשה).
- מניחים את החלקים הפנימיים ביותר של הבצל שהם קטנים מידי למילוי בתחתית סיר בינוני (קוטר 26).
- כעת ניתן למלא את הבצל: מניחים בעדינות מעט מהמילוי (תלוי בגודל העלה של הבצל), יש לקחת בחשבון שיש בתוך המילוי אורז שעדיין לא מבושל והוא יתנפח במהלך הבישול ולכן לא שמים הרבה.
- מגלגלים את הבצל כדי לכסות היטב את המילוי, לא מהדקים חזק מידי...
- מניחים את ממולא הבצל צד ה"תפר" כלפי מטה.
- מסדרים את כל הממולאים בצורה שרוצים אך לא דוחסים כדי שיהיה מקום לאורז להתנפח.
- מניחים את שיני השום מסביב לממולאים.
הכנת הרוטב:
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב: מים, רסק, סוכר ושמן.
- יוצקים את הרוטב מעל לכל הממולאים כדי שיכסה את כולם ומניחים על להבה בינונית עד לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כשעתיים עד שהבצל משחים. (אני אוהבת לבשל את הממולא אפילו ליותר זמן...) שימו לב במהלך הבישול שהנוזלים לא נגמרים כדי שלא תשרף התחתית.
כתיבת תגובה