את המרק הזה אני מכינה כשמתחשק לי מרק מהיר מאוד להכנה וקליל, מה שהכי כיף במרק הזה הוא שאפשר להכין אותו ממרכיבים שתמיד יש בבית (המרק מכיל מיץ עגבניות שניתן לרכוש בכל סופר במחלקת השימורים והוא מחזיק המון זמן כך שכדאי שיהיה בבית…).
מרק איטלקי הוא מרק שמזכיר מרק מיניסטרונה אבל לא… הוא חמצמץ יותר וכדי להפוך את אותו למנה משביעה אני מוסיפה פסטה מבושלת לצלחת ויוצקת את המרק ישירות מעל.
למי שאוהב, מומלץ להגיש את המרק עם גבינת פרמז׳ן מלמעלה לניחוח איטלקי של ממש…
מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 קישוא
- 1 גזר
- 1 כרישה או בצל קטן מגורר
- 1 גבעול סלרי אמריקאי- מופרד לגבעול ועלים
- 1 שן שום גדולה קצוצה
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 ליטר מיץ עגבניות- נמכר בבקבוקי זכוכית גדולים בכל סופר
- 1 ליטר מים
- 2 כפיות אבקת מרק
- מעט פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- אפשרות להגשה: פסטה מבושלת
הוראות הכנה
- מכינים את הירקות: מגררים בפומפייה גסה את תפוח האדמה, הגזר והקישוא ומניחים בצד.
- קוצצים את הכרישה וגבעול הסלרי לפרוסות דקות מאוד.
- מחממים סיר עם שמן זית על להבה בינונית גבוהה.
- מטגנים את הכרישה והסלרי למשך כ-3 דקות.
- מוסיפים שום ומערבבים.
- מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר והקישוא ומטגנים לעוד כ-2-3 דקות.
- יוצקים את מיץ העגבניות ואת המים (הכי פשוט למלא את הבקבוק של העגבניות במים...)
- מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק ומערבבים.
- קוצצים היטב את עלי הסלרי ומוסיפים למרק.
- מכסים ומביאים לרתיחה. בערך 10 דקות.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30-40 דקות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- הצעת הגשה: מניחים מעט פסטה מבושלת במרכז צלחת עמוקה ויוצקים מעל את המרק החם, מגררים מעל גבינת פרמז'ן ומגישים מיד.
הערות
טעם המרק מעט חמצמץ ומי שלא אוהב יכול להוסיף חצי כפית עד כפית סוכר.
יעל תגובה מאת:
יצא מו-ש-ל-ם!
תודה רבה
ניבה תגובה מאת:
צהריים טובים,
המתכון הזה כמו כל שאר המתכונים מעולה.
ההדרכה פשוטה וידידותית וההסבר תמיד
ממצה ומביא להצלחה מרובה !
כל הכבוד ותודה רבה!
דנה רביב תגובה מאת:
תודה רבה ניבה.