עוגיות פריכות משקדים טחונים, הכי קלות שיש! פשוט מושלמות ליד כוס תה חם בחורף…
בצק מאוד פשוט להכנה שניתן להקפיא כבר בצורת כדורים ולאפות מתי שרק מתחשק… (מוסיפים דקה או שתיים יותר באפייה).
מרכיבים
- 200 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר (שקית)
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס אבקת שקדים טחונים
- אבקת סוכר להגשה
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים אבקת סוכר וחמאה עד לתערובת אחידה, יש להקפיד לגרד את הדפנות בעזרת מרית.
- מוסיפים תמצית וניל ובוחשים קצת.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ובוחשים רק עד שהקמח נטמע בחמאה ולא יותר.
- מוסיפים את אבקת השקדים ובוחשים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה.
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים בתבנים עם מרווחים ביניהם.
- אופים למשך 10 דקות.
- כאשר העוגיות יוצאות מהתנור הן רכות מאוד ולכן לא נוגעים בהן. לאחר מספר דקות ניתן להעביר את העוגיות בעזרת מרית לרשת על מנת שיתקררו לחלטין ויתקשו.
- כאשר העוגיות קרות הן הופכות להיות פריכות וניתן לפזר אבקת סוכר מעליהן.
סמדר תגובה מאת:
הי, האם במקום להכין את המיקסר בוו לישה ניתן להכין באופן ידני?או עם מיקסר ידני?
דנה רביב תגובה מאת:
היי סמדר,
רצוי שלא ללוש ביד בצק פריך על מנת שהבצק לא יתחמם כתוצאה מהמגע עם הידיים.
אפשר להכין בעזרת מיקסר ידני בעזרת ווי לישה של בצק.
ניצה אוסטרבך תגובה מאת:
דנה שלום,
האם ניתן להפוך את עוגיות השקדים האלה לכשרות לפסח ובמקום הקמח לשים למשל קמח מצות דק ומנופה? ואם לא האם יש לך רעיון אחר?
תודה
ניצה
דנה רביב תגובה מאת:
היי ניצה, עדיין לא ניסיתי להמיר את העוגיות הללו לכשרות לפסח אך תוכלי בהחלט לנסות ולספר לנו איך יצאו…
בהצלחה וחג שמח.
פולי תגובה מאת:
היי,
פשוט כנראה פיספסת את השלב של הוספת שקדים.זה מתכון מאוד די דומה לעוגיות פקאן אז אני משערת שכוס שקדים טחונים להוסיף?
דנה רביב תגובה מאת:
היי פולי,
אכן מוסיפים את אבקת השקדים הטחונים לאחר הקמח.
המתכון עודכן, תודה רבה…