שווארמה ביתית היא מנה שאפשר להכין במהירות ובקלות. אני מכינה את שווארמה על ידי שילוב של שווארמה הודו ורצועות של חזה עוף והתוצאה תמיד מוצלחת.
המנה הפשוטה הזו אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד! הכינו את הבשר ותבלו או אותו כאשר הוא טרי (לא מופשר) ותוכלו להקפיא בקופסא אטומה, רק מפשירים ומטגנים.
אין יותר קל מזה…
מרכיבים
- 1 יחידה של שווארמה הודו- בערך 700 גרם (השם המלא: בשר הודו אדום נקבה)
- 1 חזה עוף
- ¼ כוס שמן
- 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- ⅓ כפית כמון
הוראות הכנה
- פורסים את נתחי ההודו וחזה העוף לפרוסות דקות מאוד (כמו שווארמה) ומניחים בקערה גדולה.
- מערבבים את התבלינים עם השמן בקערה קטנה.
- יוצקים את תערובת השמן עם התבלינים מעל לנתחי השווארמה ומערבבים היטב כדי שכל התבלינים יטמעו בבשר. (ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר עד לטיגון ניתן לשמור במקרר למשך הלילה).
- מחממים מחבת גדולה ורחבה או ווק על להבה גבוהה מאוד.
- יוצקים 3-4 כפות שמן למחבת ומעבירים את נתחי השווארמה לטיגון. במידה ומשתמשים במחבת רצוי לטגן חצי מהכמות ולאחר מכן את החצי השני כדי לשמור על חום גבוה.
- מקפידים לערבב רוב הזמן עד שהשווארמה מוכנה. כ-10 דקות, תלוי בכמות הבשר במחבת.
- מעבירים לצלחת הגשה.
הערות
ניתן לחתוך ולתבל את הבשר כאשר הוא טרי לפני ההקפאה ולאחסן במקפיא. פשוט מפשירים ומטגנים.
באבי דניאלה תגובה מאת:
דנה שלום ישר כוח על המתכונים הנהדרים, כל מתכון מעורר בי חשק להכין אותו וכל הכבוד על הצילומים בתהליך ההכנה.
נהנית מאוד מהאתר ולומדת המון!!!
תודה
דניאלה
דנה רביב תגובה מאת:
היי דניאלה, תודה רבה על התגובה מחממת הלב שכתבת…
אני שמחה לשמוע.
יום נפלא.