סלט מטבוחה הוא אחד הסלטים החביבים על ישראלים רבים, הוא משתלב נהדר עם חומוס וטחינה, מתאים להגשה כסלט קר או חם על חלה טריה.
כשמוצאים במקרר כמה עגבניות רכות, זה זמן מושלם להכין מטבוחה.. המתכון מאוד פשוט להכנה והתוצאה הרבה יותר טובה מהסלטים שקונים במעדניות (וללא חומרים משמרים) .
מרכיבים
- 5 עגבניות גדולות בשלות ורכות
- 4-5 שיני שום כתושות, קצוצות או פרוסות דק (ככל שהשום חתוך קטן יותר טעמו יהיה חזק יותר)
- ½ פלפל חריף טרי ירוק חתוך לפרוסות דקות או קצוץ (ניתן לשים יותר למי שאוהב חריף)
- 2 כפיות פפריקה מתוקה (רצוי מרוקאית בשמן)
- ½ כפית מלח
- 3-4 כפות שמן
הוראות הכנה
- קולפים את העגבניות וטוחנים במעבד מזון או מגררים בפומפייה גסה (לא מקלפים אם משתמשים בפומפייה)
- יוצקים את העגבניות הטחונות לסיר קטן, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית,
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-10 דקות.
- מוסיפים את השום והפלפל החריף, מכסים שוב ומבשלים למשך 20 דקות.
- מסירים את המכסה ומבשלים ללא מכסה כ-10 דקות כדי לאדות את המים. הקפידו להשגיח על הסיר כדי שלא ישרף.
- בינתיים מערבבים את הפפריקה, המלח והשמן בקערה קטנה ןמניחים בצד.
- מוסיפים את תערובת התיבול ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל ללא מכסה לעוד כ-5 דקות.
- המטבוחה מוכנה כאשר יוצרים פס בעזרת כף במרכז הסיר ואין נוזלים.
כתיבת תגובה